Mainos

Hackmanin tulos kääntyi voitolle

Monialayhtiö Hackmanin tulos rahoituserien jälkeen nousi nyt 6,5 miljoonaa markkaa voiton puolelle, kun se edellisvuonna oli lähes 24 miljoonaa markkaa tappiolla.

Hackman-konsernin liikevaihto laski neljä prosenttia 1,9 miljardiin markkaan. Sitä pienensi vuoden alussa tapahtunut teknokemian myynti saksalaiselle Henkelille. Viennin ja ulkomaisten toimintojen osuus liikevaihdosta oli lähes 60 prosenttia.

Jatkossa Hackman aikoo edelleen keskittyä pääliiketoimintoihinsa. Näkymät ovat entistä paremmat sikäli, että kulutustavaroiden myynti kotimarkkinoilla on lähtenyt nousuun ja yhtiön tilauskanta on ollut 30 prosenttia korkeampi kuin vuotta aiemmin.

Hackmanilla on ollut vaikeuksia erityisesti Ruotsissa, jossa ruokailuvälineitä ja muuta keittiövälineistöä valmistavan Designorin yksiköt ovat kamppailleet vaikeassa markkinatilanteessa. Ruotsissa ovat käyneet heikosti kaupaksi muovi ja posliini, Saksassa aterimet. Hackmanin suurimman toimialan Designorin liiketulos kutistui lähes 40 prosenttia 18 miljoonaan markkaan. Liikevaihto kasvoi pari prosenttia melkein 900 miljoonaan.

Konsernin muista päätoimialoista parhaiten pärjäsi suurkeittiöryhmä Metos, joka kasvoi suunnitelmien mukaisesti liki 13 prosenttia ja melkein tuplasi liiketuloksensa 31 miljoonaan markkaan. Ruostumattomasta teräksestä säiliöitä valmistavan Stainlessin tappio syveni kahdesta 11 miljoonaan markkaan. Sitä rasittivat lähinnä Hackman Wedholmsin ja Hadwacon heikentyneet tulokset. Alan markkinatilanne Euroopassa on yhtiön mukaan nyt kuitenkin suotuisa. Stainlessin maidonjäähdytys-liiketoiminta keskitetään Prominox S.A:lle Ranskaan.

Raskaalle puunjalostusteollisuudelle teriä ja koneen osia tekevä TTT kasvatti hieman liikevaihtoaan. Liiketulos pysyi liki ennallaan vajaassa 8 miljoonassa. Hackmanin mukaan TTT:n liikeidea toimii hyvin, ja lähivuosina satsataan tuotekehitykseen ja markkinointiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.