Mainos

Habarovskin myrkkypitoisuudet "hyväksyttävällä tasolla"

Lähes kahdensadan kilometrin pituinen myrkkylautta ei ole nostanut joen myrkkypitoisuuksia hälyttäviksi venäläisen Habarovskin kaupungin kohdalla.

Myrkkypitoisuudet joessa venäläisen Habarovskin kaupungin kohdalla eivät ole edelleenkään nousseet hälyttävälle tasolle, kertoivat paikalliset viranomaiset.

Kiinalaisesta kemiantehtaasta peräisin oleva, Amurjokea pitkin kulkeva myrkkylautta saavutti Habarovskin kaupungin torstaina. Venäjän hätätilaministeriön mukaan myrkkypitoisuudet ovat vedestä otetuissa näytteissä pysyneet koko ajan hyväksyttävällä tasolla. 190 kilometriä pitkän myrkkylautan pääosa on kuitenkin piakkoin vasta tulossa kaupungin kohdalle.

Bentseenivuoto pääsi jokeen Kiinan Harbinista viime kuussa. Asiantuntijat uskovat, että suuri osa bentseenistä on jo haihtunut, kun taas nitrobentseeniä saattaisi edelleen olla vedessä suuria määriä.

Kiinaa on tällä viikolla piinannut myös toinen myrkkyvuoto maan eteläosassa. Uutistoimisto Xinhua kertoo, että Shaoguanin kaupungin sulattamon johtaja on erotettu vuodon vuoksi. Kymmenettuhannet ihmiset ovat ilman juomakelpoista vettä Beijiangjokeen päässeen kadmiumin vuoksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.