Ulkoministeri Haavisto vastaa viime päivien väitteisiin ministeriön työilmapiiristä – "Ongelmien korjaamisesta kannan ministerinä täyden vastuun"

3:27
Video: Perussuomalaiset tekemässä välikysymyksen Haaviston toiminnasta – Halla-aho: olemme saaneet ristiriitaista tietoa kolmesta asiasta

Ulkoministeri Pekka Haavisto on vastannut viime päivinä julkisuudessa esitettyihin väitteisiin ulkoministeriön työilmapiiriistä. 

– Ilmapiiriin liittyvien ongelmien korjaamisesta kannan ministerinä täyden vastuun, Haavisto sanoo tiedotteessaan.

Haavisto sanoo, että selvitys ulkoministeriön työilmapiiristä valmistui ennen hänen ministerikauttaan maaliskuussa 2019 ja selvityksessä löydettiin useita ongelmia. 

Hän sanoo suhtautuneensa jo kautensa alussa erittäin vakavasti näihin löydöksiin.

– Tähän olen edelleen sitoutunut. Ministeriön täytyy olla kaikille työntekijöille hyvä paikka tehdä työtä suomalaisten hyväksi.

Haaviston mukaan viime päivien keskustelun myötä työilmapiirin paraneminen on vieläkin kiireisempi asia, johon hän tarttuu viipymättä. Hän sanoo arvostansa ministeriön työntekijöiden työtä suunnattoman paljon.

Työntekijä syytti pelolla johtamisesta

Viime päivinä Haavisto on joutunut kohujen sarjan keskelle. Alunperin kysymys oli al-Holin pakolaisleirillä olevista suomalaislapsista, joiden siirtämistä Suomeen Haaviston kerrottiin suunnittelevan. Haavisto kertoo varmistaneensa toimintansa oikeudellisen pohjan useaan kertaan.

Saman kohun yhteydessä ilmeni, että ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuominen oli saannut siirron, ja sen epäillään liittyvän erimielisyyksiin ministerin kanssa pakolaislasten tapauksessa. Tuominen syytti Haavistoa pelolla johtamisesta Helsingin Sanomissa. 

Ulkoasianhallinnon henkilöstön ammatillinen etujärjestö UHVY vaati vastauksia konsulipäällikkö Pasi Tuomisen tapaukseen liittyen.

Järjestön tiedotteen mukaan Tuomisen aseman horjuttaminen on herättänyt henkilöstön parissa ihmettelyä ja huolta. Henkilöstö myös kritisoi sitä, että se on saanut asiasta tietoa lähinnä median välityksellä.

Haavisto itse on kiistänyt, että olisi painostanut Tuomista väistymään.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja