Kyseenalaiseen valoon joutunut Haavisto on parhaillaan vihreiden puoluevaltuuston kokouksessa – MTV Uutisten politiikan toimittaja: "Uskon, että tämä ei tähän jää"

8:00
Pekka Haavisto jatkaa ulkoministerinä kohun jälkeenkin.

Vihreät on juuri aloittanut puoluevaltuuston kokouksensa, jossa päätetään puolueen ministerivalinnoista ja osallistumisesta hallitukseen.

Ulkoministeri Pekka Haaviston asemaa on kyseenalaistettu viime päivinä, koska hänen on väitetty toimineen omavaltaisesti al-Holin leirillä olevien suomalaisten palauttamiseksi Suomeen.

Tilannetta seuraava MTV Uutisten politiikan toimittaja Johanna Tuuri uskoo, että vihreät tulevat jatkamaan samoilla ministerivalinnoilla, kuin Rinteen hallituksen aikana.

– Nyt näyttää siltä, että vihreissä entiset ministerit jatkavat, eli Pekka Haavisto säilyttäisi paikkansa ulkoministerinä. Tämä tieto tuli juuri äsken vahvistettua puolueen puheenjohtajan Maria Ohisalon suulla, Tuuri sanoo.

– Ministerivalinnat, jotka nyt tehdään, ovat käytännössä samat, kuin kesällä, kun Rinteen hallitus aloitti toimintansa. Kokoukset ovat lähinnä muodollisuuksia, hän jatkaa.

Haavisto hiipi kokoukseen vaitonaisena

Haavisto ei jäänyt antamaan medialle kommenttia, ennen kokousta.

– Pekka Haavisto tuli tänne kokouspaikalle ovelasti hissillä ja käveli sieltä avustajineen suoraan kokoustilaan. On hyvin todennnäköistä, että vihreiden ministerit säilyvät entisellään, Tuuri kertoo.

Haavisto on joutunut kyseenalaiseen asemaan al-Hol kohun takia, mutta Tuuri ei usko sillä olevan vaikutusta puolueen sisäiseen luottamukseen.

– Haaviston on väitetty syrjäyttäneen virkamiehen, jolla on ollut eri näkemystä al-Holin leirillä olevien auttamisesta. Haavisto on jo osaltaan pyytänyt tätä anteeksi, mutta senkin jälkeen julkisuuteen on tihkunut tietoa Pekka Haaviston toiminnasta. Uskon, että tämä asia ei tähän jää, mutta en usko, että vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa tähän asiaan sen kummemmin puututtaisiin. Ministerivalintoihin tällä ei ole merkitystä, Tuuri arvlee.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja