Mainos

Haaveissa täydelliset kesäsääret? Näin saat sääresi tuntumaan sileämmiltä pidempään

Seuraavat kohdat ovat avainasemassa, jos haluat sileyden tunteen kestävän säärissäsi mahdollisimman pitkään. 

Ihokarvojen poistamiseen liittyy monia seikkoja, joita harva on tullut edes ajatelleeksi. Ihoasiantuntijana ja kauneusterapeuttina työskentelevän Nathalie Elenin mukaan moni asia ennen ajelua, ajelun aikana ja sen jälkeen vaikuttaa siihen, kuinka pitkäkestoisen lopputuloksen saat. 

Ota seuraavat kohdat osaksi kauneusrutiineitasi ja ylläty lopputuloksesta.

Ennen ihokarvojen ajelua

Kuori iho päivää ennen karvojen ajelua poistaaksesi iholta kuolleet solut, jotka ovat mahdollisesti jääneet kiinni ihokarvoihisi. Kuori ihosi nilkoista ylöspäin pyörivin liikkein.

Käy suihkussa tai kylvyssä ennen ajelua poistaaksesi iholta epäpuhtaudet ja ajelua häiritsevät luonnolliset öljyt. Suihku kosteuttaa myös ihokarvoja, mikä helpottaa ajelua huomattavasti. Suihkussa ei kuitenkaan kannata viipyä muutamaa minuuttia pidempään, sillä pitkä vedessä oleilu aiheuttaa ihoon ryppyjä, jolloin ajelun lopputulos ei välttämättä ole paras mahdollinen.

Ajelun aikana

Käytä kosteuttavaa, ihokarvojen ajeluun tarkoitettua geeliä, joka pitää ihokarvasi kosteina ja antaa höylän liukua iholla sujuvasti. Älä käytä geelin sijasta saippuaa, sillä se kuivattaa ihoa ja tukkii helposti höylän terät.

Vaihda terä ajoissa uuteen. Terä tulisi vaihtaa uuteen heti, kun se osoittaa ensimmäiset tylsistymisen merkkinsä. Uusi terä ajaa ihokarvat aivan tyvestä ja takaa näin ollen sileän ja miellyttävän ajokokemuksen ilman ikävää ihoärsytystä. Keskimäärin terä tulisi vaihtaa noin kymmenen ajon välein.

Ajele kevyesti. Älä paina höylää liikaa ihoa vasten, vaan käytä niin hellää otetta kuin mahdollista. Muista myös puhdistaa terä huolellisesti aina ennen bikinirajojen ja muiden herkkien alueiden ajelua.

Ajelun jälkeen

Huuhtele iho huolellisesti ajelun jälkeen ja taputtele kuivaksi. Älä kuitenkaan hankaa ihoa pyyhkeellä tai kuivaa sitä kokonaan, sillä pieni iholle jätetty vesimäärä auttaa torjumaan kuivuutta ja pitää sileän ja karvattoman ihosi hehkuvana pidempään.

Kosteuta vasta-ajeltu ihosi luonnollisella, hajusteettomalla öljyllä. Elen suosittelee kokeilemaan iholle esimerkiksi kookosöljyä, joka kosteuttaa ihoa sen syvimpiä kerroksia myöten. Lisää öljyä ihollesi joka ilta.  

Lähde: Cosmopolitan

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.