Ihoärsytystä, näppyjä ja haavoja – saatko bikinialueen höyläämisestä jatkuvasti kiusallisia vammoja? Näin vältät yleisimmät sheivausmokat

Sheivaaminen rasittaa ihoa. Ihon hyvinvoinnin vuoksi oikeaoppisesta höyläämisestä kannattaakin huolehtia.

Jos sheivaus aiheuttaa sinulle jatkuvasti haavoja, ihoärsytystä tai näppyjä, karvanpoistorutiiniisi voi liittyä virheitä. Höyläyksen aikana ja sen jälkeen tulee ottaa huomioon yllättävän monta asiaa, jotta vammoilta voidaan välttyä.

Näitä vinkkejä noudattamalla karvanpoistosi onnistuu varmasti ja vältyt inhottavilta haitoilta. Vinkeistä kertoo Glamour.

Lyhennä tarvittaessa karvoja ennen sheivausta

Jos karvasi ovat kasvaneet pitkiksi, niitä kannattaa lyhentää varovasti saksilla ennen suihkuun menoa. Karvojen tulisi olla maksimissaan muutaman senttimetrin mittaisia ennen höyläämistä. Tämä säästää aikaasi sekä ennaltaehkäisee ihoärsytysten syntymistä.

Kuori iho

Kuori bikinialueesi iho hellävaraisesti ennen karvanpoistoa. Voit käyttää apuna esimerkiksi pesusientä. Käytä hellävaraista kuorinta-ainetta: voimakkaita ja hajustettuja tuotteita ei kannata käyttää intiimialueilla.

Kuoriminen poistaa kuollutta ihosolukkoa ja auttaa sinua saavuttamaan paremman lopputuloksen.

Sheivaa suihkun lopuksi – ja vältä kuivasheivausta

Karvanpoisto kannattaa tehdä vasta aivan suihkun lopuksi. Tällöin karvatuppesi ovat pehmentyneet, mikä ehkäisee huomattavasti ihoärsytyksen riskiä. Jos hyökkäät karvojen kimppuun heti suihkuun mentyäsi, ihosi ärsyyntyy varmasti.

Kuivasheivaukseen ei tulisi sortua. Se on takuuvarma keino ärsyttää ihoa ja saada kipeitä, rumia näppyjä. Jos sinun on pakko kuivasheivata, painele ihoa pesusienellä, joka on kostutettu kuumalla vedellä. Se auttaa pehmentämään karvoja ja valmistaa ihon höyläämiselle.

Käytä karvanpoistoon tarkoitettuja tuotteita

Aina kun sheivaat, käytä apunasi karvanpoistoon tarkoitettuja tuotteita, kuten geeliä tai vaahtoa. Ihon olisi parasta olla kostea, mutta ei märkä. Geeli tai vaahto saattaa liukua pois märältä iholta.

Karvanpoistoon tarkoitetut tuotteet ovat parempi vaihtoehto kuin normaali saippua tai vartalonpesuun tarkoitettu tuote. Karvanpoistogeelit ja -vaahdot on suunniteltu siten, että terä liukuu ihon pinnalla hellävaraisesti.

Sheivaa karvan suuntaisesti

Käytä aina sheivatessasi terävää höylää, ja muista vaihtaa terä säännöllisesti. Kiristä hellästi ihoasi ja sheivaa karvan suuntaisesti. Moneen eri suuntaan sheivaus voi aiheuttaa haavoja ja sisäänpäin kasvaneita karvoja.

Jos et saa kaikkia karvoja poistettua myötäkarvaan sheivaamalla, höylää vastakarvaan vasta, kun olet poistanut kaikki mahdolliset karvat niiden suuntaisesti. Tämä auttaa minimoimaan ihoärsytystä.

Huuhtele höyläsi

Muista huuhdella höyläsi vetojen välissä. Terien väliin jumittuneet karvat estävät höylää toimimasta kunnolla. Älä kuitenkaan kouki sormilla karvoja pois, vaan anna veden tehdä tehtävänsä.

Huuhtele ja kosteuta bikinialueesi

Kun olet valmis, huuhtele huolellisesti kaikki sheivausvaahto tai -geeli pois iholtasi. Kuivaa bikinialueesi hellävaraisesti pyyhkeellä taputellen: älä hankaa ihoa!

Karvanpoiston jälkeen iho voi olla kuiva ja rasittunut. Kosteuta ihosi hajusteettomalla kosteusvoiteella tai after shave -voiteella.

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat