Haaveissa hyvä kunto? Kuntosaliyrittäjä paljastaa, miten hurjan monta tuntia se oikeasti vaatii: "Ei voi neuvotella"

5:35

Lehdet ja televisio ovat täynnä mainoksia laitteista, pillereistä ja tuotteista, joilla tuloksia luvataan nopeasti ja ennen kaikkea helposti. Kuntosaliyrittäjä ja valmentaja Robert "Bobby Maximus" MacDonaldin mukaan totuus on kuitenkin karumpi.

Kokeile videon treeniä: Tee vatsalihaksia erilaisilla tavoilla.

Kuntosaliyrittäjä, entinen vapaaottelija ja valmentaja Robert "Bobby Maximus" MacDonald kuulee usein kysymykseen siitä, miten kauan hyvään kuntoon pääseminen kestää.

– Yhteiskuntana meidät on ehdollistettu ajattelemaan, ettei hyvään kuntoon pääseminen vaadi paljoa aikaa, ja että se on myös todella helppoa, MacDonald kuvailee Men's Health -lehdessä.

Kuntoilussa ei ole oikotietä

Miehen mukaan lehdet ja televisio ovat täynnä mainoksia laitteista, pillereistä ja tuotteista, joilla tuloksia luvataan nopeasti ja ennen kaikkea helposti. Tuhansien ihmisten kanssa treenanneen MacDonaldin mukaan moni käyttääkin rahansa päästäkseen kuntoon ”vain muutaman minuutin treenillä” tai mullistavaksi kutsutulla ravintolisällä.

– Totuus on tämä: kuntoilussa ei ole ilmaisia lounaita, ei ole taianomaista pilleriä eikä oikotietä. Se, että pääsee hämmästyttävän hyvään kuntoon ja pysyy kunnossa, vaatii kovaa työtä, MacDonald sanoo.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Miten paljon kovaa työtä? Suurimmalle osalle ihmisistä kuntoon pääseminen vaatii noin 130 laadukasta tuntia (treeniä). Moni kysyy, mistä sain tuon numeron. Se merkitsee samaa kuin se, että treenaa kovaa tunnin päivässä, viisi päivää viikossa, puolen vuoden ajan.

Sama tulos 12 viikossa – tuntimäärä silti sama

MacDonald muistuttaa, ettei löysä tunti salilla riitä, vaan tunnin ajan täytyy tehdä aitoa työtä.

– Jos saat tehtyä 130 tuntia ja kiinnität samalla huomiota käytökseesi salin ulkopuolella hyvän ravinnon ja palautumistapojen suhteen, tulet menestymään.

MacDonaldin mukaan muutoksen voi saavuttaa myös 12 viikossa, mutta tuntimäärä on silti sama. Lyhyt aika vaatiikin kaksi tunnin treeniä arkisin; lisäksi pitää treenata lauantaisin.

– Ei ole oikotietä eikä minkäänlaista diiliä. Hinta on hinta eikä sitä voi paeta: 130 tunnista ei voi neuvotella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja