Mainos

"Haaveet murskana" – Ilmainen mallikuvaus maksoikin 1200 euroa

Kolmen tytön äiti "Marja"on suorastaan masentunut kuulleessaan, että tyttärien haaveet mallin urasta ovat epärealistiset ja rahat menivät kankkulan kaivoon.

Marjan mukaan tyttäret olivat monien muiden ikätovereidensa lailla haaveilleet tienaavansa edes taskurahaa tavismallina.

– Tytöt kertoivat nähneensä Studio Eliten verkkosivuilla ilmoituksen ilmaisesta mallikuvauksesta ja täyttäneensä hakemuksen. Tähän tarvittiin äidin lupa. Ensin yritys halusi päästä ala-ikäisten tytärten Facebook-sivuille katsomaan kuvia.

– Katsottuaan tyttöjen kuvia netissä yritys ilmoitti, että tytöt läpäisivät seulan ja pääsevät koekuvaukseen. Meille kerrottiin, että koekuvauksien jälkeen tytöt karsiutuvat, ellei kuvista onnistu 10 prosenttia. Itse emme kuvia saaneet kuitenkaan nähdä. Emme saaneet kuvia edes mukaamme, vaikka näin meille luvattiin.

Malliksi ilman aikaisempaa kuvauskokemusta?

Tiesitkö että uusista hyvistä kasvoista on koko ajan pulaa?

Täytä alla oleva hakemus ja laita hakemuksen mukaan selkeä kasvokuva itsestäsi ja anna meidän ammattilaisten arvioida mahdollisuutesi. Ilmoitamme koekuvaukseen ja haastatteluun valituille henkilökohtaisesti.

Lähde: Studio Eliten verkkosivut

Tiukka karsinta maksullisiin kuviin

Marjan mukaan johtaja ja kuvaaja kehuivat heille tyttöjen kuvia onnistuneina ja luontevina ja kehuivat myös, kuinka hyvä ryhti tytöillä on.

– Sen jälkeen meille kerrottiin yllättäen, että jatkokuvat ovat sitten maksullisia. Kysyin tietysti, että onko tytöillä kysyntää, sillä en halua turhaan maksaa yli 1000 euroa kuvista eli 390 euroa tytöltä. Tämän jälkeen itse johtaja vakuutti minulle, että kyllä kysyntää on, että ilman muuta kannattaa ottaa maksulliset lisäkuvat.

– Pidin hinta liian korkeana, joten johtaja lupasi, että jos kuvat otetaan tytöistä samana päivänä, saamme kustakin 100 euroa alennusta. Nimet piti saada sopimukseen heti enkä ehtinyt sitä miettiä tarkemmin, sillä samaan aikaan piti päättää, mitä asuja tytöt kuvauttavat.  Heti piti päättää myös kuvausaika, vaikka minulla ei ollut kalenteria mukana, kertoo hektisestä tilanteesta Marja.

Peruutus vain täydestä maksusta

Marja kertoo, että hän huomasi vasta kotona, että peruutusoikeutta ei ole.

– Koin, että meitä painostettiin allekirjoittamaan sopimus, vaikka sitä ei voinut perua maksamatta koko summaa. Se oli sopimuksessa, mutta en sitä siinä tilanteessa tullut lukeneeksi, sillä oletin, että ainahan kaupoissa on peruutusoikeus. Kotona minua harmitti, että minkä hölmöyden tulin tehneeksi. 

Näin Studio Elite vastasi:

Studio Elitestä kerrotaan MTV Uutisille puhelimessa, että sopimuksessa on selvästi sanottu, että varatun kuvauksen peruutuksesta joutuu maksamaan täyden kuvaushinnan 390 euroa.

Elitestä pyydettiin kysymään kuvien laadusta ja yrityksen toiminnasta toimitusjohtajalta Jari Tolvaselta, joka asiamme kuultuaan sulki puhelimen. MTV Uutiset ei onnistunut tavoittamaan uudelleen toimitusjohtajaa kommentoimaan väitteitä.

–  Hain netistä tietoa Studio Eliten nimellä ja näin, miten huonoja kokemuksia muilla kuvauksissa olleilla oli ollut yrityksestä ja kuvien laadusta. Soitin johtajalle ja yritin perua, mutta hän ei suostunut siihen, joten meidän oli pakko mennä kuvauksiin. Sanoin tytöille, että nauttikaa nyt, kun äiti on mennyt halpaan, naurahtaa Marja.

Mallikansio muuttui dvd-levyksi

Marjan mukaan tämän jälkeen heille kerrottiin, että saamme 12 kuvan mallikansiot ja tytöt laitetaan kukin eri toimistoihin tarjolle.

Kuluttajariitalautakunta:

Kuluttajariitalautakuntaan on tullut valituksia Studio Elitestä. Lautakunnan mukaan peruutustilanteessa yritys voi periä täyden hinnan, jos tämä on mainittu sopimuksessa.

Jos yritys on luvannut toimittaa kuvat 1-2 viikossa eikä niin tee, niin kyseessä on sopimusrikkomus. Lautakunta suositti ratkaisussaan yritystä palauttamaan maksetut kuvausrahat asiakkaalle, koska kuvat viipyivät sovittua kauemmin.

– Vanhemmat 15-vuotiaat tytöt meikattiin mielestäni liian vahvasti ja nuorinta 13-vuotiasta ei meikattu ollenkaan. Tytöt saivat valita itse vaatteensa, mutta korkokengät sai lainata, jos ei omia ollut. Kuvaustilanteessa ei tullut mitään ohjeita, miten piti poseerata. Meidät houkuteltiin ottamaan vielä äiti ja tytär kuvat.

– Kuvauksien jälkeen minulle selvisi, että kuvat otti koulussa oleva harjoittelija, joka teki jatkuvasti pitkiä päiviä studiolla. Näin kuvista, että siellä ei ollut yhtään onnistunutta kuvaa, sillä aina jonkin kasvoissa oli varjo tai jollakin oli silmät kiinni. Kuvaajan piti olla ammattilainen ja muodin tunteva, lisää Marja.

Äiti joutuu särkemään haaveet

Marjan mukaan hän ei saanut edes sitä, mistä hän oli kalliilla maksanut, vaikka reklamoi monta kertaa.

– Siinä oli monia asioita, jotka eivät menneet kohdalleen. Yritys ei antanut yhtään periksi vaan johtaja siirsi puhelut toimitusjohtaja Jari Tolvaselle. Tämän jälkeen toimitusjohtaja lähetti ala-ikäisille tytöilleni viestejä, että heidän upeat kuvansa ovat valmiit ja maksakaa rahat. Tämä on aika kummallista ja ikävää. 

– Lopulta väsyin ja maksoin laskun, että pääsen eroon tästä ikävästä asiasta. Kuvat luvattiin sopimuksessa 1-2 viikossa, mutta saimme kahden tytön kuvat vasta noin kuukauden kuluttua. 12 kuvan mallikansiot olivat muuttuneet matkan varrella noin 800 kuvaksi dvd-levyllä. Eikä niillä ei edes tee mitään! Nyt joudun vielä murskaamaan tyttöjen elättämät haaveet mallintöistä, puuskahtaa Marja.

*Studio Eliten toimitusjohtaja Jari Tolvanen on äidin väitteistä täysin eri mieltä. Tolvanen otti MTV Uutisiin yhteyttä jutun julkaisun jälkeen, sitä ennen häntä ei oltu onnistuttu haastattelemaan. Lue Tolvasen näkemys täältä: Mallikuvatoimisto vastaa äidin rahastussyytteisiin: Jutulla on valheellinen pohja.

Mallin mitat pitää täyttää

Suurimpien suomalaisten mallitoimistojen mukaan mallilla tulee olla 170-180 senttimetriä pituutta, mutta yksi Marjan tytöistä ei täytä tätä pituusvaatimusta, sillä hän on vajaat 160 senttiä. Mallin edellytetään olevan kooltaan 34-36, mutta Marjan tytärten koko on 40.

– Luulin, että tytöt voisivat päästä tavallisina nuorina mainoskuvauksiin esimerkiksi Tarjoustalon kuvastoon tienaamaan vähän taskurahaa. Mutta nyt ilmeisesti nämä haaveet on haudattava epärealistisina. Nämäkin tienestit olisivat tulleet tarpeeseen. Meille ei missään vaiheessa kerrottu, mitkä ovat mallin mitat,  huokaa Marja.

*Juttua on täydennetty 31.1. kello 17.28 Studio Eliten toimitusjohtajan kommenteilla.

Mainosmalliksi?

 • ikä: 14 ->
 • esiintymiskykyinen ja reipas
 • pidät kuvattavana olemisesta
 • pidät uusista tilanteista ja ihmisistä
 • naiset pituus: 140-183 cm ja vaatekoko: 32-44 

Lähde: Studio Eliten verkkosivut


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.