Häätrendit 2013: Tällaiset ovat kesän suomalaishäät

Millaiset ovat kesän suomalaishäät? Miltä näyttää trendikäs morsiuspuku ja huntu? Entä mitä ohjelmaa hääparit järjestävät vierailleen.

Häät-lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki kertoo millaiset ovat kesän 2013 suomalaishäät. Niin hääpuvuissa, morsiamen meikissä kuin juhlan ohjelmistossa nähdään tänä vuonna vahvoja trendejä, jotka ovat rantautuneet Suomeen maailmalta.

Morsiamen yllä sensuellia pitsiä

Millaisissa hääpuvuissa morsiamet astelevat alttarille?

– Tämän kesän ehdottomasti tärkein trendi pukeutumisessa on pitsi! Paljon pitsiä ja ilmavia tyllejä. Tyyli on kevyttä, mutta hyvin, hyvin romanttista, Yli-Salomäki kertoo.

– Aiemmin puhuttiin jonkin verran suurista hatukkeista, mutta niitä ei tunnu kovin paljon näkyvän Suomessa. Päälleliimatun näköisiä, pukuihin sopivia pitsikoristeita on kuitenkin paljon. Huntuja käytetään myös edelleen ja niidenkin materiaalina näkyy erityisesti pitsi.

Unohda jäykät hääkampaukset!

Kesämorsiamen kampauksen ja meikin tyyli on Yli-Salomäen mukaan luonnollisempi kuin aiempina vuosina. Kampaajalla käydään edelleen laitattamassa koko päivän kestävä häälook, mutta tarkkaan rakennettu ja jäykkä kampaus on menneen talven lumia.

– Jäykät kampaukset ovat jäämässä taka-alalle. Nyt morsiamilla nähdään pehmeitä kiharoita ja valuvaa hiusta. Meikki on puuterista ja pehmeää, erityisesti kesällä, kun myös valo ja värit ovat pehmeät.

Hääohjelmana valokuvauspiste ja buffet

Häiden ohjelmistosta ei välttämättä löydy enää perinteistä morsiamen ryöstöä tai PowerPoint-esitystä parin rakkaustarinasta. Tänä kesänä häiden ohjelmat ovat toiminnallisia ja "pistemäisiä". Koko hääseurue ei siis leiki yhdessä, vaan jokainen vieras käy erilaisissa hääpisteissä omassa tahdissaan.

– Photobooth-kuvauspiste on ihan superhittijuttu. Valokuvaus tehdään itse tai tilataan ammattilaiselta, Yli-Salomäki kertoo.

Rennossa ja hauskassa kuvauspisteessä häävieraat voivat poseerata valitun teeman mukaisesti ja lähettää morsiusparille terveisiä. Myöhemmin kuvista voi koota albumin ja lähettää vieraille kuva muistoksi.

Herkuttelu on myös yksi vuoden 2013 häätrendeistä. Juhlatilaan kootaan usein teemallinen piste, jossa vieraat käyvät maistelemassa morsiusparin lempiherkkuja.

– Suosittuja ovat erilaiset buffetit eli esimerkiksi karkkibuffet tai suolaisten ja naposteltavien noutopöytä – tai kaikki ne yhdessä! Juomapuolella on myös teemoitettuja pisteitä, esim. viskibooth tai konjakkibuffet. Enää ei tehdä vain boolia, vaan buffetissa on selkeä ajatus siitä, mihin se keskittyy.


AVA / Leena Salo

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja