Hääsuunnittelija muistelee mieleenpainuvia tapauksia: "Siinä oli kolme ja puoli minuuttia aikaa"

Hääsuunnittelija kertoo pari mieleen jäänyttä sattumusta häistä.

Häitä on monenlaisia. Seitsemän vuotta hääsuunnitteluyrittäjänä toiminut Micu Mäkitalo muistelee MTV Uutisille, että hän järjesti uransa ensimmäisille asiakkaille halloween-teemaiset häät. 

Vihkiminen järjestettiin kirkossa lokakuun lopussa, halloweenina. Vieraitakin oli kehotettu pukeutumaan naamiaistyyppisiin asuihin.

Mäkitalo kertoo, että vihkimisessä kaikissa oli vielä lämpimät takit päällä. Kun päästiin juhlapaikalle, osa vieraista lähti vessaan vaihtamaan halloween-asut ylleen. 

Juhlijoiden joukossa nähtiin muun muassa kuollut morsian verinen mekko päällä. Vierasjoukosta löytyi myös Dracula, laulaja Marion ja ampiainen. 

– Teema näkyi kaikissa printeissä, somistuksissa, kukissa, ohjelmassa ja muissa jutuissa. Ne olivat ihan hääparin näköiset juhlat ja vierailla oli niin hauskaa!

Bussi törmäsi kukka-autoon

Mäkitalon mieleen muistuu myös koettelemus, joka sattui eräissä häissä hänen floristitiimilleen. Neljän hengen joukkio oli lastannut auton täyteen kukkia ja oli matkalla juhlapaikalle Johanneksenkirkolle, kun he jumittuivat ruuhkaan.

Yllättäen edessä ollut kuorma-auto alkoi peruuttaa heidän autoaan ja jymähti konepeltiin.

– Takana oli bussi, joten meidän automme ei päässyt peruuttamaan. Niin se [kuorma-auto] ajoi meidän auton nokan lyttyyn, Mäkitalo muistelee.

– Moottori onneksi toimi sen verran, että auto saatiin ajettua juhlapaikalle.

Kukat ehdittiin kaikeksi onneksi kiikuttaa kirkkoon juuri ennen tilaisuuden alkua ja asetella paikoilleen.

– Siinä oli kolme ja puoli minuuttia aikaa ennen kuin ovet avattiin, Mäkitalo kertoo.

Sormus salkussa ja käsiraudat

Mäkitalon mieleen muistuu vielä sellainenkin tapaus, että bestman – poliisi ammatiltaan – toi sormuksen alttarille salkussa, joka oli käsiraudoilla kiinni hänen kädessään.

– Ehkä haluttiinkin vähän sellaista näyttävyyttä, että tämä sormus ei tule millään sormustyynyllä, vaan tämä tulee salkulla ja käsiraudoilla, Mäkitalo hymyilee.

Toisaalta hän ymmärtää, että taustalla saattoi olla toinenkin syy erikoislaatuiselle järjestelylle. Sormus nimittäin oli melkoisen arvokas.

Katso myös video: Hiipuuko rakkaus? Asiantuntija listaa hälytysmerkit!

Hiipuuko rakkaus? Asiantuntija listaa parisuhteen hälytysmerkit 1:18
Pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä listaa suhteen hälytysmerkit.

Lue myös:

    Uusimmat