Hääpuvusta huolestunut anoppi piinaa 50 kertaa päivässä – asiantuntijan neuvo epätoivoiselle morsiamelle: "Älä mene naimisiin"

7:20

Morsian löysi itselleen täydellisen mekon jo puoli vuotta sitten, mutta anoppi piinaa häntä ajatuksella omasta hääpuvustaan.

Slate-sivuston oma asiantuntija Mallory Ortberg vastaa viikoittain lukijoiden kysymyksiin. Tällä kertaa Dear Prudence -palstalla apua kaipaa nimimerkki Wedding dress feud, suom. hääpukuriita. Kysyjä on morsian, jonka häät ovat muutaman kuukauden kuluttua. Kaikki on mennyt järjestelyjen suhteen hyvin – morsiuspukua lukuun ottamatta.

Häät tulossa? Yllä olevalta videolta saat vinkit upeisiin hääkuviin!

Morsian löysi itselleen täydellisen mekon jo puoli vuotta sitten. Hänen tulevan aviomiehensä äidillä on kuitenkin muita ajatuksia: hän haluaisi naisen käyttävän samaa hääpukua, jossa itse avioitui.

– Sanoin hänelle kohteliaasti, että arvostan tätä mahdollista perintökalleutta, mutta olin löytänyt oman pukuni. Ajattelin, että se olisi asian loppu, ja että anoppi antaisi mekon yhdelle omista tyttäristään.

Sulhanen ei suostu auttamaan

Sitten seurasi yllätys: anoppi ei todellakaan ollut valmis luovuttamaan mekkoasian suhteen.

– Hän oli niin loukkaantunut valinnastani, että hän kertoi sulhaselleni, ettei halua olla missään tekemisissä häiden kanssa, eikä hän ole sen jälkeen auttanut! Pikakelataan nykyhetkeen, hän on soitellut minulle joka päivä. 30–50 kertaa päivässä. Anoen, että käyttäisin hänen pukuaan ja lopettaisin riidan. Hän sanoo, ettei lopeta ennen kuin suostun.

Morsian kertoo, ettei tiedä, mitä enää voisi tehdä. Sulhokaan ei suostu auttamaan.

– Hän sanoo, että minun pitäisi vain panna se mekko ylleni seremoniaan ja vaihtaa omaan mekkooni lopuksi kuvia varten.

"Älä mene naimisiin hänen kanssaan"

Ortberg on tilanteesta kauhistunut.

– Tämä nainen soittaa sinulle 30–50 kertaa päivässä mekosta, jota aiot käyttää kerran, senkin jälkeen, kun hänelle on sanottu selvästi "ei", eikä tämä ole sulhasesi mielestä ongelma. Tämä on valtaisa ongelma, ei mekon vuoksi, vaan sen vuoksi, mitä se kertoo dynamiikasta, jonka kanssa joudut elämään, jos nait tämän miehen, Ortberg kuvailee.

– Voitko elää avioliitossa, jossa aviomiehesi vastaus 50 päivittäiseen puhelinsoittoon hänen äidiltään on "se on pikkujuttu"?

Ortbergin mukana tilanteen pitäisi saada hälytyskellot soimaan morsiamen päässä, eikä kelloja saisi missään nimessä jättää huomiotta.

– Jos tuleva aviomiehesi ei halua auttaa sinua asettamaan rajoja äidilleen, jos hän ei suostu menemään kanssasi terapiaan asian vuoksi, jos hän ei sitoudu varmistamaan, ettei hänen äitinsä dominoi teidän avioliittoanne kuten hän nyt dominoi häitänne, ole kiltti, älä mene naimisiin hänen kanssaan.

 

Lähde: Slate.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja