Haapalan uudenvuodenpuhe!

Vuorossa on uudenvuodenpuhe - eli tempaisenpa tässä nuotit, joilla maan asiat saadaan kuntoon!

Kansalaiset, medborgare!

Vihon viimein nyt on tilanne sellainen, että lusikka tai pikemminkin lapio on otettava käteen, että tässä maassa alkaa jotakin tapahtua!

Aloitetaan työmarkkinatilanteesta!

Työmarkkinajärjestöjen pitää tammikuun puoliväliin mennessä lopettaa neitimäinen sipistely ja panna nimet paperiin, jolla Suomen kilpailukyky pelastetaan. Se on kaikista asioista ehdottomasti tärkein ja sen kanssa jaanaaminen loppuu tähän paikkaan. Terveiset AKT:n Marko Piiraiselle (sd.), että pitää liittonsa väen kurissa ja herran nuhteessa eikä tavoittele sen kummempia etuja itselleen kuin muutkaan saavat.

Etelärannan herroille niiden renkipojan Jyri Häkämiehen (kok.) kautta puolestaan sellaiset terveiset, että tänä vuonna jätetään osingot ja optiot jakamatta ja ohjataan rahat vaikka tutkimus- ja tuotekehittelyyn, jollei sitten laiteta tehtaan masiinoita uuteen kuntoon.

Samalla saa  Juha Sipilän (kesk.) hallitus vetää takaisin akkamaiset pakkolait, minkä myötä hallitus rauhoittuu ja ryhtyy hoitamaan tehtäviään asiallisella tavalla. Valtiovarainministeri Alexander Stubbille (kok.) tiedoksi, että jos tahti ei parane, mies vaihtuu: kesäkuun puoluekokouksessa paikalle istutetaan sisäministeri Petteri Orpo (kok.) tai sitten Jan Vapaavuori (kok.) haetaan Euroopan investointipankista takaisin isänmaan kotikäyttöön.

Persujen Timo Soini saa lopettaa sekä omat että puolueensa ilmanaikaiset kotkotukset ja itsensä ylenpalttisen ihailun. Sillä konstilla puolue saa sen verran kannatusta takaisin, että eduskuntaryhmä pysyy kasassa ja hallitus työkuntoisena.

Demareille – varsinkin Antti Rinteelle, Eero Heinäluomalle ja Antti Lindtmanille  sekä muutamalle muulle - tiedoksi, että puolue on nyt oppositiossa ja sillä hyvä! Asiallista oppositiopolitiikkaa saa ja tulee harrastaa mutta kulissientakainen vehkeily ay-väen kanssa Suomen seisottamiseksi pitää lopettaa tähän paikkaan!

Ja hallitus joutaa nostaa ALV:n 25 prosenttiin, että valtion kassaan tulee rahaa. Se on huomattavasti parempi keino kuin jonkun alan kokonaan nitistävä erikoisvero – olkoon Kaupan liiton Juhani Pekkala mitä mieltä tahansa.

Mitä tulee maahanmuuttotilanteeseen, niin lääke on selvä: Suomen selkeäjärkiset viranomaiset setvivät pika pikaa, ketkä tulijoista ovat hanttapuleja ja ketkä eivät. Jonninjoutavat roikaleet palautetaan ja muille taataan turvaa ja työtä niin paljon kuin pystytään. Vastaanottokeskuksissa luetaan sellainen laki, että maassa käyttäydytään maan tavalla ja jos se ei kelpaa, antaa laputtaa. Polttopullonheittäjät otetaan kiinni ja pistetään kirkon eteen häpeäpuuhun. Joutavanpäiväisestä ja tympeästä nettikeskustelusta säädetään jatkossa vankeusrangaistuksia.

Perhe- ja peruspalveluministeriJuha Rehulalle (kesk.) toivotamme korkeimman siunausta, että sote-ratkaisu etenee järjellisellä tavalla.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmistä (ps.) toteamme seuraavaa: mies on hoitanut työteliään pestinsä kunniakkaalla tavalla, mutta oikeusasioihin hänelle palkataan ministeritoveri, ettei pääse enempää munaamaan itseään uppo-oudolla alueella.

Kun nämä päällimmäiset asiat saadaan raiteilleen, juhannuksen jälkeen kesälomille voi siirtyä vielä jotenkin tolkuissaan oleva kansakunta.

Ellei, piru meidät nokkii.

Herran siunausta ja armolahjaa vuodelle 2016.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja