Mainos

Häämatkamurhasta videoita: Aviomies tapasi palkkamurhaajan kolmesti

Vaimonsa palkkamurhasta epäilty brittimiljonääri Shrien Dewani joutuu päivä päivältä ahtaammalle. Poliisi kertoo löytäneensä runsaasti todisteita, jotka viittaavat siihen, että Dewani maksoi tuoreen vaimonsa murhasta Etelä-Afrikassa viime marraskuussa. Mikäli oikeus katsoo todistusaineiston tarpeeksi painavaksi, luovuttaa Britannia Dewanin Etelä-Afrikkaan vastaamaan murhasyytöksistä.

Shrien Dewanin kertomuksen mukaan häämatkaa Etelä-Afrikassa viettänyt tuore aviopari otti taksin 13. päivä marraskuuta Kapkaupungissa. Miehen mukaan hyökkääjät kuitenkin kaappasivat heidän taksinsa ja pakottivat taksikusin ulos. Mies vapautettiin pian sieppauksen jälkeen, mutta vaimo, Anni Dewani, löytyi seuraavana päivänä kuoliaaksi ammuttuna hylätystä autosta.

Tällä hetkellä telkien takana istuva taksikuski Zola Tongo myönsi myöhemmin, että hän oli järjestänyt naisen murhan aviomiehen pyynnöstä.

Raskauttavaa valvontakamerakuvaa?

Shrien Dewani on kiistänyt syytökset täysin. Etelä-Afrikan poliisin mukaan sillä on kuitenkin hallussaan valvontakameran videokuvaa, joka todistaa, että Dewani tapasi peräti kolme kertaa taksikuskin.

Ensimmäisessä videossa Dewani istuu taksissa neljä minuuttia samaan aikaan kun Anni ilmoittautuu hotellin vastaanottoon. Video on kuvattu päivää ennen Annin murhaa, kirjoittaa The Sun.

Poliisin mukaan toisessa videossa Dewani keskustelee taksikuskin kanssa 13 minuuttia hotellin parkkialueella. Kolmas ja ehkä raskauttavin video on kuvattu Annin surman jälkeen. Videolla Dewani ojentaa salamyhkäisen näköisenä taksikuskille muovikassin, joka poliisin mukaan sisältää käteistä. Dewani itse on sanonut maksaneensa vain taksikuskille summan, jonka hän oli tälle velkaa.

Teletunnistetiedot kertovat puhelusta taksikuskille

Poliisin mukaan sillä on myös muita raskauttavia todisteita Dewania vastaan. Teletunnistetietojen mukaan Dewani keskusteli taksikuskin kanssa puhelimessa viisi minuuttia murhaa edeltäneenä päivänä.

Lisäksi tutkinta-aineiston mukaan kaksi rahanvaihtopisteessä työskentelevää eteläafrikkalaista olisi tunnistanut Dewanin mieheksi, joka vaihtoi 900 puntaa (reilu tuhat euroa) Etelä-Afrikan randeiksi vain tunteja ennen murhaa.

Dewanin luovutusoikeudenkäynti on määrä pitää toukokuun alussa. Mikäli oikeus päättää luovuttaa Dewanin Britanniasta Etelä-Afrikkaan, joutuu hän vastaamaan murhasyytteisiin Kapkaupungissa kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.