Miksi tietyt häävieraat joutuvat poistumaan kuvasta? Hääkuvaaja selittää, miten "turvakuva" sai alkunsa: "Morsian kiitti minua"

Hääsuunnittelija paljastaa: Näihin asioihin menee häissä yllättävän paljon rahaa ja näissä taas voi säästää 5:20
KATSO MYÖS: Hääsuunnittelija kertoo, mihin suomalainen hääpari tuhlaa rahaa, jos budjetti on pohjaton. Mihin rahaa kuluu, entä missä voi säästää?

Häävalokuvaaja ottaa tietyt kuvat aina varmuuden vuoksi.

Brittiläinen valokuvaaja Adam Lowndes sai aikaan somekeskustelua julkaistessaan TikTokissa videon, jolla pyytää erästä häävierasta siirtymään pois valokuvasta, kertoo Newsweek.

Hääkuvaajan mukaan kyseessä on sulhasen siskon mies, jonka hän poistaa kuvasta "varmuuden vuoksi".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Lowndes kutsuu "turvakuvaksi" otosta, jonka hän aina häissä ottaa: kuva ilman perheenjäsenten kumppaneita siltä varalta, että nämä eroavat tulevaisuudessa.

– Kokemuksen myötä olen oppinut, että on usein tärkeää ottaa perhekuva häissä ilman sisarusten kumppaneita, olivatpa he naimisissa, kihloissa tai vain seurustelevia, valokuvaaja selittää Newsweekille.

Lowndes kutsuu otosta ääneenkin "turvakuvaksi", kun valokuvaustilanteeseen kaivataan hieman huumoria.

– On tärkeää pitää perhekuvat liikkeessä ja pitää kaikki hymyilevinä ja hyvännäköisinä.

Millainen on hyvä hääkuva? Juttu jatkuu videon alla.

Näin onnistut hääkuvissa 7:20
Valokuvaajat V-P Kangas ja Milla Vahtila kertovat, miten löydät hyvän hääkuvaajan ja millainen on hyvä hääkuva. Haastattelu vuodelta 2018.

13 vuotta valokuvaajana toiminut Lowndes kertoo, että turvakuva sai alkunsa häissä, jossa morsiamella oli suuri perhe, joka oli suurentunut entisestään sisarusten kumppaneiden myötä.

– Yhteen kuvaan pyysin sisarusten kumppaneita siirtymään pois, ja morsian kiitti minua sen ottamisesta, sillä seuraavana päivänä yksi hänen veljistään oli eronnut tyttöystävästään.

Lowndes on myös havainnut, että hääparin vanhemmat usein pitävät kuvista, joissa on vähemmän ihmisiä eli käytännössä perhe sekä häiden myötä perheeseen tullut uusi jäsen.

– Mikään [kuva], jonka otan ei ole ehdottomasti mikään parempi kuva, mitä tulee perhekuviin, yritän vain kattaa kaiken ja turvata kuvat tulevaisuuden varalta niin pitkälle kuin mahdollista.

"Ymmärrän täysin"

Lowndesin videota on katsottu yli kuusi miljoonaa kertaa ja se on kerännyt runsaasti kommentteja.

– Minulle tehtiin näin. Ymmärrän täysin, kommentoi yksi.

– Minun olisi pitänyt ottaa turvakuva ilman sulhasta, totesi toinen.

– Tämän pitäisi rehellisesti sanottuna olla normaali tapa. Pidän tavasta, jolla hoidit sen, kehui yksi.

– Meidän [häävalokuvaajamme] lisäsi ihmisiä [kuvaan] yksi kerrallaan, mielestäni se oli nokkelaa, kommentoi eräs.

Moni muukin oli sitä mieltä, että ihmisten lisääminen kuvaan on parempi taktiikka kuin heidän siitä poistamisensa. Jotkut kommentoijat huomauttivat, että joku voisi loukkaantua turvakuvakommentista, mutta Lowndes kertoo Newsweekille, ettei koskaan ole törmännyt tilanteisiin, joissa hänen pyynnöstään olisi loukkaannuttu. Mies kertoo yrittävänsä pitää tilanteen hyväntahtoisena.

Katso myös: Kuinka moni nainen ottaa miehen sukunimen naimisiin mennessä? Tilastot paljastavat nykytrendin

Kuinka moni nainen ottaa miehen sukunimen naimisiin mennessä? Tilastot paljastavat nykytrendin 3:50
Digi- ja väestöviraston tilastoista selviää, että naimisiinmeno tarkoittaa yhä vähenevissä määrin sukunimen vaihtoa naisille.

Lähde: Newsweek

Lue myös:

    Uusimmat