Grand Designs -juontaja Samppa Lappalainen paljastaa suomalaisten rakennusprojektien sudenkuopat: "Sen suhteen ollaan ylioptimistisia"

Samppa Lappalainen paljastaa sudenkuopat, joihin suomalaiset rakennusprojekteissaan lankeavat 2:56
Samppa Lappalainen paljastaa millaisiin sudenkuoppiin suomalaiset rakennusprojekteissaan lankeavat.

Lappalainen on seurannut urallaan yli vuosikymmenen ajan moninaisia rakennusprojekteja.

Kauan odotettu Grand Designs -arkkitehtiohjelman suomalainen versio saapuu tulevana syksynä Maikkarille. Ohjelmaa isännöi arkkitehti, JKMM-toimitusjohtaja Samppa Lappalainen.

Lappalaisella on takanaan vankka kokemus alalta.

– Olen ollut kymmenisen vuotta yrittäjänä, suunnitellut aika paljon pientaloja ja arvoasuntoja, saneerauksia. Seuraavat 10 vuotta erilaisissa firmoissa johtotehtävissä.

Ohjelmaan Lappalainen lähti mukaan innostunein mielin. Ennen lupautumistaan hän koki kuitenkin tärkeäksi saada tietää sen, millaisia kohteita ohjelma pitäisi sisällään. 

– Toki olin innoissani heti. Tämä on arkitehtuuriohjelmien kruununjalokivi. Ajattelin, että tämä on mieletön tilaisuus päästä seuraamaan kuinka upeat kohteet valmistuvat ja millaiset tyypit niitä tekevät.

Suomalaisten rakennusprojekteja seurannut Lappalainen kommentoi myös sitä, miksi rakennusprojektit tuppaavat usein viivästymään. 

– Aikataulut suunnitellaan sen mukaan, että ketjun jokainen lenkki pitää. Jos joku pettää, sitä seuraa myös seuraavan myöhästyminen.

Suomalaiset lankeavat myös usein ylioptimistisuuteen ajan suhteen.

– Isoin ongelma on aina aikataulu, sen suhteen ollaan ylioptimistisia.

Katso videolta mitä Lappalainen kommentoi rakennuttamisen sudenkuoppista! 

Lue myös:

    Uusimmat