Mainos

Grahn-Laasonen MTV:llä: Kaikelle energiarakentamiselle ei voi sanoa ei

Tuore ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ei sulje pois mahdollisuutta rakentaa lisää vesivoimaa. Koskiensuojelu ja vesirakentaminen ovat ministerin mukaan suuria asioita, joiden pohtimiseen tarvitaan runsaasti aikaa.

Sanni Grahn-Laasonen sanoo Huomenta Suomen haastattelussa kannattavansa monipuolista energiapalettia. Paketin punainen lanka on hiilineutraali energia ja kotimaisen, uusiutuvan energian käyttö. Palettiin mahtuu myös ydinvoima.

– Vesivoima on niinikään kotimaista ja päästötöntä energiaa. Vesivoiman merkitys säätövoimana kasvaa koko ajan. Lisärakentaminen on kuitenkin hallitusohjelmatasoinen asia. Luontoarvot on tietenkin otettava huomiooon tällaisia päätöksiä tehtäessä, ministeri sanoo.

Grahn-Laasosen mielestä Petteri Orpon avaus vesivoimaloiden kalateiden lisäämisestä on hyvä.

– Annan kyllä todella arvoa luontomatkailunäkökulmalle.

Varsinkin näyttelijä ja lohensuojelija Jasper Pääkkönen on lanseerannut vahvasti Suomeenkin ajatusta patojen purkamisesta ja vaelluskalojen reittien uudelleenaukaisusta. Lisärakentaminen ei luonnollisesti saa kannatusta.

Pääkkönen sanoo Huomenta Suomessa, että ympäristöministerin ajatukset ovat hyvinkin ristiriidassa koskien lisärakentamisajatuksen kanssa.

– Energiakysymyksissä ei voida sanoa kaikelle ei. Jos sanomme uusiutuvalle energialle ei, hiili on silloin seuraava vaihtoehto. Vesivoimakin on uusiutuvaa ja kotimaista energiaa, ministeri vastaa.

Julkisuudessa on jo ehditty keskustella Laasosen valinnasta sekä positiiviseen että negatiiviseen sävyyn. Ensimmäisenä työpäivänä ministeri ottaa kantaa kommentteihin.

– Toivoisin, että tulisin muiden poliitikkojen tapaan arvioiduksi tekojeni ja näkemysteni kautta.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.