Mainos

Graffitirikoksia kertyi kaksikolle yli 130

Laaja graffitirikossarja on selvinnyt kesän aikana Helsingissä ja nyt rikossraja on edennyt syyteharkintaan. Esitutkinnassa epäilyt ovat jo myöntäneet tekonsa.

Helsingin poliisilaitoksen graffitirikoksia tutkiva ryhmä on saanut kiinni kaksi miestä, joita epäillään erilaisista vahingonteoista. 30- ja 22-vuotiaat epäillyt tuntevat poliisin mukaan toisensa ja heitä epäillään myös yhdessä tehdyistä vahingonteoista.

Vanhemman miehen rikossarjaan sisältyy 66 tekoa, joista aiheutuneet vahingot olivat arvion mukaan noin 7500 euroa. 22-vuotiaan miehen rikossarjaan sisältyy 64 tekoa, joista aiheutuneet vahingot olivat noin 6600 euroa. Molempien epäilyjen taustalta löytyy aikaisempia, töhrintätyyppisiä vahingontekoja.

Vahingonteot on tehty pääosin 2010 kesän ja 2011 kevään välisenä aikana. Töhrintä on kohdistunut etenkin julkisen liikenteen kulkuneuvoihin, sekä yksityiseen omaisuuteen.

Poliisi haluaa muistuttaa, että Helsingissä on Kalasataman ja Suvilahden alueella lähes kilometri luvallista graffitiaitaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.