Googlen Chrome OS tulee tabletteihin – Acer julkisti ensimmäisen uutuuden

Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmä tulee käyttöön myös tableteissa. Ensimmäisenä Chrome OS -tablettina on nyt julkistettu Acer Chromebook Tab 10. Esimakua tästä uutuudesta saatiin jo esittelystä alan messuilla alkuvuodesta.

Acer Chromebook Tab 10 on tulossa Euroopassa myyntiin toukokuussa 329 euron hintaan.

Vahvasti pilvipohjaisuuteen nojaavan Chrome OS -käyttöjärjestelmän laitteet ovat nousseet suosituiksi eri maissa erityisesti koulukäytössä, ja koulutusala on myös Acerin Chrome OS -tabletin yksi kohdemarkkina. Uutuus esiteltiin myös sopivasti juuri edellisenä päivänä ennen tiistaista Applen koulutukseen keskittyvää iPad-julkistustilaisuutta.

Acer Chromebook Tab 10 on varustettu 9,7 tuuman näytöllä, jonka tarkkuus on 2048×1536 pikseliä, kahdeksanytimisellä OP1-suoritinalustalla, 4 gigatavun RAM-muistilla, 32 gigatavun eMMC-pohjaisella tallennusmuistilla, microSD-muistikorttipaikalla, 5 ja 2 megapikselin kameroilla sekä Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac ja Bluetooth 4.1 -yhteyksillä. Akun kapasiteetti on 34 wattituntia, minkä pitäisi riittää 9 tunnin toiminta-aikaan. Liitäntöinä ovat moderni USB-C sekä lisäksi tuttu 3,5 millimetrin ääniliitäntä. Mitat ovat 238,8 x 172 x 9,98 millimetriä ja paino 172 grammaa.

Tärkeä ominaisuus uutuudessa on myös tuki Wacomin akuttomalle EMR-stylus-kynälle, jolle on myös laitteessa oma säilytyspaikkansa.

Näytön alareunasta Chrome OS:stä löytyvät kosketusversiossa pikakuvakkeet muistiinpanolle, näyttökuvan tallentamiselle sekä sisällön suurentamiselle.

Chrome OS -käyttöjärjestelmä tukee nykyisin myös Android-sovelluksia. Google on tuomassa myös lisätyn todellisuuden Expeditions AR -opetussisältöjä Chrome OS -tableteille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja