Mainos

Googlelta 100 000 euron lasku 12-vuotiaalle – "helpot" mainostulot olivatkin mainosmenoja

12-vuotias espanjalaispoika loi sivuston puhallinorkesterilleen, mutta väärinymmärryksen vuoksi mainoksista tuli sadan tuhannen euron lasku, kertoo The Guardian

Hän avasi sivuston mainostamista varten tilin Google AdWordsiin, joka on hakusanamainontaa Googlessa tuottava väline. Sitä käyttämällä maksavien mainostajien linkit sijoittuvat paremmin hakutuloksissa, mutta mitä enemmän kävijöitä sivusto saa, sitä enemmän joutuu itse maksamaan.

Poika oli antanut säästötilinsä tiedot siinä uskossa, että hän tienaisi mainoksilla. Perheen mukaan Google ei missään kohtaa varmistanut pojan henkilöllisyyttä saati ikää.

Valtavat 100 000 euron maksut pääsivät kertymään osaksi myös siksi, että ilmoitukset maksuista menivät pojan kännykkään. Rikkauksista unelmoinut poika kuvitteli, että ne olivat ilmoituksia hänen ansaitsemistaan rahasummista.

Kaikki paljastui, kun pankista soitettiin liittyen 78 000 euron laskuihin, jotka tahattomasta mainostamisesta olivat syntyneet. Kokonaisuudessaan pojan vahingossa tekemä mainossopimus oli kerryttänyt kuukaudessa yli 100 000 euron laskun.

Google ilmoitti keskiviikkona, ettei se aio periä inhimillisestä virheestä johtunutta laskua.

– 12-vuotias poika ei varmasti ole halunnut törsätä 100 000 euroa, Googlelta kommentoitiin.

Lähde: The Guardian / La Vanguardia

Artikkelia muokattu klo 16.38.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.