Mainos

Epäilyttävä mainos leviää Facebookissa: ”Ilmainen” videopalvelu houkuttelee tilausansaan

Facebookissa saattaa törmätä sponsoroituihin mainoksiin, joissa hehkutetaan uutta palvelua, joka on ”parempi kuin Netflix”.

Facebook-mainoksessa kerrotaan, että ”muutamien raporttien mukaan videojätti Netflix on menettänyt miljoonia käyttäjiään tässä kuussa”. Mainoksen alla on artikkelinosto, joka on naamioitu uutiseksi. Otsikko näyttää tältä: ”Miljoonat Netflix-käyttäjät Lopettavat Tilauksensa, Siirtyvät Uuteen Palveluun”.

Linkkiä klikkaamalla päätyy 247 Vidz -vdeopalvelun sivulle. Mikäli klikkaa sivuston linkkiä rekisteröityäkseen ilmaiseksi palveluun, päätyy Cinematrixin sivuille.

Cinematrixin sivuilla kerrotaan, että palvelu tarjoaa ilmaisen kokeilujakson viikoksi. Tämän jälkeen palvelu laskuttaa luottokortilta 39,99 euroa kuukausittain. Sivustolla kerrotaan, että palvelun voi irtisanoa kokeilujakson aikana.

Kummallista palvelussa on epämääräisiltä vaikuttavien mainosten lisäksi, ettei sen elokuvatarjontaan pysty tutustumaan ennen rekisteröitymistä. Lisäksi 

Reddit-sivustolta löytyy epäonnekkaita kokemuksia palvelua käyttäneiltä. Esimerkiksi eräs Cinematrixia kokeillut käyttäjä kertoo, että kokeilujakson aikana irtisanominen onnistui, mutta jo muutamaa päivää myöhemmin hänen luottokortiltaan oli laskutettu epämääräisiä pieniä summia yhteensä kymmenillä euroilla. 

Toinen Reddit-käyttäjä kertoo huomanneensa luottokortiltaan laskutetun lähes 50 euroa 10 kuukautta ilmaisen kokeilujaksonsa irtisanomisen jälkeen.

Palvelun tilausehdoista selviää, että sopimus tehdään kyproslaisen yrityksen kanssa. Euroopan kuluttajakeskuksen mukaan useimmat esimerkiksi Facebookissa leviävät mainokset ovat asiallisia ja lainmukaisia, mutta vastuu tilausansoihin johtavista mainoksista ei ole selkeästi kenelläkään, sillä useimmiten tällaisten tilausansojen jäljet johtavat ulkomailla.


Aiheesta kirjoitti ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.