Huipputelevisio hämmentävän halvalla? MTV Uutisten toimittaja törmäsi somessa härskiin Verkkokauppa.com -huijaukseen

Verkkokauppa.comin nimissä pyörii hämmentävä huijaus – Älä klikkaa tätä mainosta 0:35
Katso video: Verkkokauppa.comin nimissä pyörii hämmentävä huijaus – älä klikkaa tätä mainosta!

Facebookissa leviää tökerö Verkkokauppa.comia jäljittelevä huijausmainos.

MTV Uutisten toimittaja törmäsi sattumalta Facebookissa mainokseen, jossa mainostetaan Samsungin uutuustelevisiota kolmen euron hintaan.

Mukana oli myös useita silmiinpistäviä kommentteja suomen kielellä, mikä herätti toimittaja Juho Laurin epäilykset.

Lauri kuvailee mainosta hämmentävän aidon näköiseksi. Feikkikäyttäjät olivat lisänneet mainoksen kommentteihin lisäksi kuvia juuri saman mallin televisiosta.

Linkki vei sivulle, jossa esitettiin kysymyksiä ja pyydettiin palautetta Verkkokauppa.comista.

Toimittajamme vastasi kysymyksiin ja päätyi lopulta eräälle sivulle, jossa oli kuvia lahjapaketeista. Tämän pidemmälle toimittajamme ei edennyt eikä avannut lahjapakettien linkkejä.

Näin yhtiö kommentoi

Verkkokauppa.com on varoittanut huijauksesta omalla virallisella Facebook-tilillään. Yhtiön mukaan kyseisen mainoksen linkkejä ei pidä avata eikä omia yhteystietoja pidä luovuttaa.

Verkkokauppa.comin viestintäjohtaja Lauri Kutila kertoo MTV Uutisille, että somessa leviäviä huijaussivustoja ilmaantuu harmittavan usein.

– Pyrimme mahdollisimman selkeästi omilla kanavillamme varoittamaan asiakkaitamme niistä. Huijaussivustot ovat yhä useammin vaikeita erottaa oikeista profiileista, mutta pyrimme tarjoamaan sivuillamme mahdollisimman ajantasaiset ohjeet niiden havaitsemiseen.

Kutilan mukaan yritys ei kysele luottokorttitietoja Facebookissa, sähköpostilla tai tekstiviestein.

– Kilpailuissamme ei koskaan pyydetä luottokorttitietoja, eikä voitoista tarvitse maksaa toimituskuluja. Myös kannattaa katsoa kuinka pitkään "voitosta" kertova sivu on ollut olemassa ja onko sillä FB tai IG:n vahvistusmerkkiä, viestintäpäällikkö ohjeistaa.

Lue myös:

    Uusimmat