Google sensuroi karttapalveluaan

Hakukoneyhtiö Google poistaa osan karttapalvelunsa aineistosta Yhdysvaltain puolustusministeriön pyynnöstä.

Googlen Yhdysvalloissa käytössä olevassa Street View -karttapalvelussa oli yksityiskohtaisia videokarttoja maan sotilastukikohdista. Puolustusministeriö vaati niiden poistamista, koska niiden pelättiin vaarantavan tukikohtien turvallisuuden.

Googlen palvelussa muun muassa näkyi sotilastukikohtien sisäänkäyntejä. Kuvien laatu oli niin tarkka, että niistä pystyi esimerkiksi päättelemään vartijoiden määrän ja sijainnin.

Googlen tiedottaja myöntää, että yhtiö on keskustellut puolustusviranomaisten kanssa ja poistanut palvelustaan kuvia, jotka huolestuttivat viranomaisia. Puolustusministeriö on myös kieltänyt Googlen työntekijöitä kuvaamasta enää armeijan tukikohdissa.

Osa karttapalvelussa olleista kiistanalaisista kuvista on kuitenkin otettu yleisillä teillä ja kaduilla, joten on mahdollista, ettei puolustusministeriöllä ole oikeudellisia perusteita vaatia niiden poistamista.

Street View on Googlen Maps-karttapalvelun lisätoiminto, joka tarjoaa katutason videokarttoja kolmestakymmenestä amerikkalaiskaupungista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat