Mainos

Google Mapsiin tuli Chrome-selaimesta tuttu ominaisuus – näin otat sen käyttöön

1:19
Tiesitkö, että oman sijainnin voi jakaa myös WhatAppissa? Ohjeet yllä olevalla videolla.

Google Maps -sovelluksen voi laittaa nyt incognito-tilaan, kertoo muun muassa Digital Trends -sivusto.

Googlella oli incognito-tila käytössä jo aiemmin Chrome-selaimelleen. Nyt sen saa myös Google Maps -sovellukseen. Googlen mukaan käyttäjä voi incognito-tilan avulla varjella yksityisyyttään paremmin.

Incognito-tila käyttöön asteittain

Digital Trends -sivuston mukaan Google ottaa toiminnon käyttöön asteittain. Incognito-tilan käyttöönotto vaatii sovelluksen päivittämistä uusimpaan versioon. Jos ominaisuutta ei päivittämisen jälkeen ole ilmaantunut, kannattaa kokeilla uudelleen joidenkin päivien kuluttua.

Digital Trends kertoo, että toistaiseksi incognito-tilan sisältävä päivitys on saatavilla vain Android-puhelimille. Express.co.uk-sivusto ennakoi, että se saapuu pian myös iOS-puhelimiin.

Ominaisuus löytyy profiilikuvaa klikkaamalla

Sovelluksen päivittämisen jälkeen incognito-tilan voi ottaa käyttöön seuraavasti:

 1. Avaa Google Maps -sovellus kännykässä
 2. Paina profiilikuvaasi
 3. Valitse: ”Ota incognito-tila käyttöön”

Tilan saa pois päältä napauttamalla: "Poista incognito-tila käytöstä".

Joitain ominaisuuksia ei voi käyttää

Incognito-tilassa käyttäjän toiminta, kuten haetut paikat tai käyntikohteet, eivät tallennu Google-tilille. Tällöin sovellus ei tallenna selaus- tai hakuhistoriaa eikä lähetä ilmoituksia tai viestejä. Se ei päivitä sijaintihistoriaa eikä mahdollisesti jaettua sijaintia. Incognito-tilassa sovellus ei personoi Mapsia käyttäjän toiminnan perusteella.

Tietyt ominaisuudet eivät siis ole käytössä, jos Google Mapsia käyttää incognitona. Karttoja ei myöskään voi käyttää offline-tilassa.

Lisäksi Google Assistantin mikrofoni ei toimi navigoinnin aikana. Komento "Ok Google" kuitenkin toimii. Google Maps -sovelluksessa kerrotaan, että Google Assistant on järjestelmän ominaisuus, joka ei sisälly Mapsin incognito-tilaan, joten sen kautta jaetut tiedot tallennetaan normaaliin tapaan.

On kuitenkin huomioitava, että tilan käyttäminen ei vaikuta siihen, miten intertnet-palveluntarjoajat, muut sovellukset, puhehaku ja muut Google-palvelut käyttävät tai tallentavat toimintaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja