Google Mapsiin tuli Chrome-selaimesta tuttu ominaisuus – näin otat sen käyttöön

Google Maps -sovelluksen voi laittaa nyt incognito-tilaan, kertoo muun muassa Digital Trends -sivusto.

Googlella oli incognito-tila käytössä jo aiemmin Chrome-selaimelleen. Nyt sen saa myös Google Maps -sovellukseen. Googlen mukaan käyttäjä voi incognito-tilan avulla varjella yksityisyyttään paremmin.

Incognito-tila käyttöön asteittain

Digital Trends -sivuston mukaan Google ottaa toiminnon käyttöön asteittain. Incognito-tilan käyttöönotto vaatii sovelluksen päivittämistä uusimpaan versioon. Jos ominaisuutta ei päivittämisen jälkeen ole ilmaantunut, kannattaa kokeilla uudelleen joidenkin päivien kuluttua.

Digital Trends kertoo, että toistaiseksi incognito-tilan sisältävä päivitys on saatavilla vain Android-puhelimille. Express.co.uk-sivusto ennakoi, että se saapuu pian myös iOS-puhelimiin.

Ominaisuus löytyy profiilikuvaa klikkaamalla

Sovelluksen päivittämisen jälkeen incognito-tilan voi ottaa käyttöön seuraavasti:

  1. Avaa Google Maps -sovellus kännykässä
  2. Paina profiilikuvaasi
  3. Valitse: ”Ota incognito-tila käyttöön”

Tilan saa pois päältä napauttamalla: "Poista incognito-tila käytöstä".

Joitain ominaisuuksia ei voi käyttää

Incognito-tilassa käyttäjän toiminta, kuten haetut paikat tai käyntikohteet, eivät tallennu Google-tilille. Tällöin sovellus ei tallenna selaus- tai hakuhistoriaa eikä lähetä ilmoituksia tai viestejä. Se ei päivitä sijaintihistoriaa eikä mahdollisesti jaettua sijaintia. Incognito-tilassa sovellus ei personoi Mapsia käyttäjän toiminnan perusteella.

Tietyt ominaisuudet eivät siis ole käytössä, jos Google Mapsia käyttää incognitona. Karttoja ei myöskään voi käyttää offline-tilassa.

Lisäksi Google Assistantin mikrofoni ei toimi navigoinnin aikana. Komento "Ok Google" kuitenkin toimii. Google Maps -sovelluksessa kerrotaan, että Google Assistant on järjestelmän ominaisuus, joka ei sisälly Mapsin incognito-tilaan, joten sen kautta jaetut tiedot tallennetaan normaaliin tapaan.

On kuitenkin huomioitava, että tilan käyttäminen ei vaikuta siihen, miten intertnet-palveluntarjoajat, muut sovellukset, puhehaku ja muut Google-palvelut käyttävät tai tallentavat toimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat