Golftähden kiinniottovideo julki – poliisi jäi kiinni valheellisista väitteistä

Golfin maailmanlistan ykköspelaaja Scottie Scheffler otettiin kiinni kesken lajin major-turnauksen PGA Championshipin. Schefflerin kiinniottaneen poliisin väitteet tapahtumien kulusta ovat nyt nousseet uuteen valoon.

Golftähti oli ollut matkalla pelaamaan turnauksen toista kierrosta, kun hänet otettiin kiinni. Schefflerin kiinniottanut konstaapeli Bryan Gillis kertoi raportissaan, että hän joutui hakeutumaan sairaalahoitoon tilanteen jälkeen. Hän väitti, että Schefflerin auto olisi vienyt hänet mukanaan ja kaatanut lopulta maahan. Gillisin mukaan tapahtuneen takia hänellä oli kipua, turvotusta ja hiertymiä vasemmassa ranteessa sekä polvessa.

Nyt kiinniottotilanteesta julkaistut videot kertovat kuitenkin toista kieltä tapahtumien kulusta. Videolla näkyy, kun Scheffler ajaa autollaan kohti golfklubin pääsisäänkäyntiä. Samalla Gillis juoksee auton perään ja huitaisee voimalla käsivarrellaan auton ikkunaan. Pian tämän jälkeen Scheffler oli laitettu rautoihin ja viety poliisiautoon.

Kiinniotto näytti sujuvan rauhallisesti, eikä se ollut linjassa Gillisin raportin kanssa. Tämä on kerännyt valtavasti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa ja poliisin toimintaa on arvosteltu. Scheffleriä syytetään yhteensä neljästä eri rikoksesta, muun muassa pahoinpitelystä ja huolimattomasta ajamisesta. Häntä voi uhata vankeustuomio.

Oikeudenkäynti on luvassa 3. kesäkuuta. Scheffler pystyi tapahtuneesta huolimatta pelaamaan PGA Championshipin loppuun ja sijoittui lopulta kahdeksanneksi. Kilpailun voitti Xander Schauffele.

Katso alta Scheffelerin kiinniottotilanne.

Lue myös:

    Uusimmat