Golfari karanteeniin, varamies sai tartunnan – huippukiertue kiristää koronatoimia

Lupaavan alun jälkeen koronaviruksesta uhkaa tulla aito riesa kolme viikkoa sitten uudelleen alkaneella golfin miesten PGA-kiertueella.

Maanantaina ilmoitettiin kauden viidennestä tartuntatapauksesta, ja tiistaina tartuntoja todettiin taas yksi lisää. Tuorein tartunnan takia sivuun joutuva pelaaja on Chad Campbell.

Yhdysvaltalaiselle aukesi paikka kiertueen tämän viikon turnaukseen Detroitiin, kun Harris English joutui maanantaina vetäytymään karanteenin vuoksi turnauksesta. Varamies ei päässyt lopulta edes kilpailualueelle, koska hänenkin koronavirustestinsä tulos oli positiivinen.

– Positiivinen testitulos on järkkymätön, mutta olen uskomattoman kiitollinen siitä, että olen oireeton ja tunnen voivani hyvin. Ajattelen kaikkia niitä, jotka joutuvat käsittelemään virustartuntaa suoraan tai välillisesti, Campbell sanoi kiertueen tiedotteessa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Aiemmin kiertueen pelaajista koronavirustartunnan ovat saaneet Campbellin ja Harrisin lisäksi Nick Watney, Cameron Champ, Denny McCarthy ja Dylan Frittelli. Heidän lisäkseen tartunta on todettu muun muassa maailmanlistan viidennellä sijalla olevan Brooks Koepkan caddiella.

PGA-kiertue linjasi tartuntatapausten takia tämän viikon turnauspelaajille tarkemmat liikkumisrajoitukset. Aiemmin pelaajilla oli mahdollisuus käyttää kilpailukentän harjoitusalueita hyödykseen sillä aikaa, kun he odottivat testituloksia. Uusien sääntöjen mukaan kilpailualueelle ei päästetä ketään ennen kuin testitulos on todettu negatiiviseksi.

PGA-kiertueen Rocket Mortgage Classic -kilpailu suorina lähetyksinä C Moren kanavilla torstaista sunnuntaihin!

Lue myös:

    Uusimmat