Vantaalaiselle perheenäidille sateli siirappisia lemmentunnustuksia netissä – sitten rakkaushuijari esitti hurjan ehdotuksen, joka sai karvat pystyyn

2:23
Näin rakkaushuijarin siirappiset rakkaudentunnustukset muuttuivat rahojen kalasteluksi

Vantaalainen perheenäiti Sanna Pietiläinen sai kaksi viikkoa sitten kaveripyynnön Facebookissa "yhdysvaltalaiselta upseerilta". Profiilissa luki Strayer Eric Rubama, vääpeli, Yhdysvaltain armeija, Texas.

Ensimmäinen viesti lähetettiin suomeksi:

– Hei rakas, miten menee tänään, toivon, että kaikki on kunnossa kanssasi?

Pietiläinen oli saanut vastaavanlaisia yhteydenottoja rauhanturvaajina esiintyviltä käyttäjiltä aiemminkin. Vantaalaisnainen päätti lähteä leikkiin mukaan ja vastaili aktiivisesti käyttäjän viesteihin.

– Keksin itselleni taustatarinan ja valehtelin olevani lääkäri. Tein myös väärennetyn sähköpostiosoitteen, jonka avulla olemme viestitelleet Hangoutsissa.

Hääsuunnitelmia ja siirappia

Pian keskustelukieli vaihtui englanniksi, ja mies halusi tietää Pietiläisen elämästä kaiken. Viestittelijä alkoi hyvin nopeasti lähettää toinen toistaan tunteellisempia vuodatuksia.

– Hän on ollut alusta asti hyvin siirappinen teksteissään. Ne ovat tihkuneet suuria tunteita ja hän on sanonut rakastavansa minua. Olen kuulemma hänen kuningattarensa, jolle mies haluaa tarjota elämässä kaiken, Pietiläinen kertaa pilke silmäkulmassa.

"Sotilaan" taustatarina on yleisesti huijareiden käytössä. Viestien lähettäjä väittää olevansa YK:n rauhanturvaaja Lähi-idässä. Miehen vaimo on kuollut traagisesti ja hänellä on nuori lapsi, jolle etsii äitihahmoa.

Pietiläinen on ottanut muutaman viikon kestäneen viestittelyn viihteestä ja ollut täysillä mukana. Kaksikko on puhunut muutosta Yhdysvaltoihin tai Suomeen sekä kihlasormusten malleista ja perheenlisäyksestä.

Miljoona dollaria kassakaapissa

Muutama päivä sitten tapahtui se, mitä Pietiläinen osasi odottaa ensimmäisestä viestistä lähtien. Rauhanturvaaja otti puheeksi rahan, ja kertoi tarvitsevansa uuden rakkaansa apua.

Mies kertoi, että hänellä oli hallussaan yli miljoona dollaria korvauksia Syyriasta. Rahat olivat kuulemma käteisenä, ja huijari halusi lähettää ne Pietiläiselle Suomeen kassakaapissa. 

– Siinä vaiheessa minulle tuli viimeistään tuhat punaista lippua mieleen ja mietin, ettei kukaan lähetä toiselle miljoonaa dollaria, ja vielä kuriiripalvelun kautta.

Kuriiripalvelu huiputtaa rahat

Pietiläinen saisi kuulemma seurantakoodin ja kassakaapin pin-koodin. Kun rahat tulisivat perille, naiselle luvattiin 14 000 dollaria vaivanpalkkana.

Huijausta varten viestittelijä tarvitsi naisen osoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostin. Pietiläinen vastasi kuitenkin, ettei voi antaa osoitettaan sillä se on Suomen valtion salaama.

Jos nainen olisi antanut huijarin pyytämät tiedot, todennäköisesti itse rahojen huijaus olisi tehty kuriiripalvelun kautta. Pietiläinen epäilee, että vastaanottajaa olisi vaadittu maksamaan jonkinlainen lisämaksu juuri kuriiripalvelun varjolla:

– Kun rahat ovat lähteneet liikkeelle, kuriiripalvelusta tulee viesti, että he tarvitsevat jostain syystä rahaa lähetyksen vastaanottamiseen. Koska en antanut osoitettani, miehen suunnitelma ei mennyt läpi, Pietiläinen osaa kertoa luettuaan vastaavista huijauksista.

Huijarit ovat ottaneet yhteyttä naisiin Facebookissa, Instagramissa ja nyt uusimpana Tiktokissa. Pietiläinen aikoo jatkaa käyttäjän kanssa viestittelyä niin pitkään, kunnes saa selville kuka viestien takana todella on.

Katso yläpuolelta videolta kuinka viestien sävy muuttui täysin, kun huijari alkoi tarvita rahaa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja