Mainos

Georgia kanteli Venäjästä Haagin tuomioistuimille

Georgia on tänään nostanut kanteet Venäjää vastaan sekä Kansainvälisessä tuomioistuimessa ICJ:ssä että Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa ICC:ssä.

Molemmat kanteet koskevat etnisiä puhdistuksia, joihin Venäjä on Georgian mukaan syyllistynyt vuosina 1993-2008.

ICC:n pääsyyttäjä Luis Moreno-Ocampo kertoi, että häneen oli otettu yhteyttä Etelä-Ossetian konfliktiin liittyen. Moreno-Ocampo sanoi, että tuomioistuin saattaa aloittaa alustavat tutkimukset asiaa koskien.

ICJ käsittelee maiden välisiä kiistoja, kun taas ICC voi tuomita yksittäisiä ihmisiä vakavista rikoksista kuten kansanmurhasta tai rikoksista ihmisyyttä vastaan. Molemmat tuomioistuimet sijaitsevat Haagin kaupungissa Hollannissa.

Puolet venäläisistä liittäisi Etelä-Ossetian Venäjään

Tänään julkistetusta kyselystä selviää, että venäläisten mielipiteet Etelä-Ossetian tulevaisuudesta ovat varsin kahtiajakautuneet.

Sen mukaan 46 prosenttia vastaajista liittäisi alueen osaksi Venäjää, kun 34 prosenttia haluaisi sen itsenäistyvän. Vain neljä prosenttia kannattaa Etelä-Ossetian säilyttämistä osana Georgiaa.

Kysely myös osoitti, etteivät venäläiset tue kritiikittä maansa sotatoimia Etelä-Ossetiassa ja Georgiassa. Vain 53 prosentin niukka enemmistö katsoi, että Venäjä toimi oikein lähettäessään joukkojaan alueelle. 36 prosenttia oli vastakkaista mieltä.

Levada-tutkimuslaitoksen kyselyyn vastasi viime viikonlopun aikana 2100 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.