Mainos

Gazpromin pääjohtaja vaihtui

Venäläisen kaasujätin Gazpromin uudeksi pääjohtajaksi tulee presidentti Vladimir Putinin läheinen liittolainen.

Venäläisen kaasujätin Gazpromin uudeksi pääjohtajaksi tulee Aleksei Miller, joka on toiminut energia-asioista vastaavana varapääministerinä. Hän korvaa entisen veteraanijohtajan Rem Vjahirevin.

Moskovan osakemarkkinoilla maailman suurimman kaasuyhtiön pääjohtajan vaihdos otettiin tyytyväisenä vastaan, sillä Gazpromin osake hypähti ensin viisi prosenttia, mutta asettui sitten 2,5 prosenttiin.

Milleriä ei juuri tunneta, mutta hän on kotoisin Pietarista kuten Putin. Millerin nimitys tulkittiin niin, että Putin haluaa vahvistaa otettaan Gazpromista. Jättimäisen kaasuyhtiön hallussa on 23 prosenttia maailman kaasuvaroista ja neljännes maailman kaasuntuotannosta.

Venäjän bruttokansantuotteesta Gazpromin osuus on kahdeksan prosenttia. Gazpromia vuodesta 1992 lähtien luotsanneen Vjahirevin asemaa pidettiin tähän saakka lähes haavoittumattomana, mutta hänen lähdöstään on huhuttu jo viikkoja.

Vjahirev aloitti uransa jo neuvostoaikana kaasuministerinä. Gazpromin johtoon hänet nimitti silloinen pääministeri Viktor Tshernomyrdin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.