Mainos

Gazassa ohjus- ja kranaatti-iskuja

Israel on tehnyt ohjusiskun Pohjois-Gazaan. Maasta laukaistavat ohjukset osuivat palestiinalaisten laivastotukikohtaan sekä sotilastiedustelupoliisin päämajoihin, kertovat palestiinalaisten turvallisuuslähteet. Iskussa haavoittui useita.

Israelin armeijan mukaan palestiinalaiset olivat ampuneet aamulla kolme kranaattia juutalaisten siirtokuntaan Gazassa. Tuossa iskussa kukaan ei loukkaantunut. Israelin armeijan mukaan ohjusisku oli kosto palestiinalaisten kranaatti-iskusta.

Israel avasi tänään sovinnoneleenä osin kulun Gazaan, joka suljettiin puoli vuotta sitten väkivallan jälleen yllyttyä. Gazassa asuvat eivät sulun aikana ole päässeet työpaikoilleen Israelin puolelle. Sekä Yhdysvallat että EU ovat arvostelleet ankarasti Israelia Gazan eristämisestä sanoen, että se vahingoittaa vakavasti palestiinalaisten taloutta. Israelissa käy työssä noin 100 000 gazalaista. Heistä vain kolmisensataa matkusti työhön tiistaina.

Juutalaisten ja palestiinalaisten välillä uudelleen leimahtaneissa väkivaltaisuuksissa on syyskuun jälkeen kuollut yli neljäsataa ihmistä, joista valtaosa on ollut palestiinalaisia.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.