Mainos

Gallup: Lipposen kannatus laskenut

Alho-Sundqvist jupakka tuntuu sanomalehti Kalevan Suomen Gallupilla teettämän mielipidekyselyn mukaan enemmän pääministeri Paavo Lipposen (sd.) kuin hallituksen suosiossa.

Kalevassa tänään julkaistun tutkimuksen mukaan suomalaisten tyytyväisyys hallituksen toimintaan kävi pohjalukemissa eduskunnassa lokakuun 22. päivänä käydyn välikysymyskeskustelun ja sitä seuranneen äänestyksen aikana. Tuolloin tyytyväinen hallitukseen ilmoitti olevansa vain 20 prosenttia vastaajista. Viikon kuluttua hallitukseen tyytyväisiä oli kuitenkin jo 28 prosenttia.

Sen sijaan tyytyväisyys Lipposta kohtaan ei kääntynyt nousuun vaan jäi selvästi aikaisempaa alemmalle tasolle. Vielä huhtikuussa Lipposen toimintaan oli tyytyväisiä 34 prosenttia, mutta loka-marraskuun vaihteessa enää 24 prosenttia. Lipposeen tyytymättömiä oli nyt 45 prosenttia, kun keväällä tehdyssä kyselyssä tyytymättömiä oli 36 prosenttia.

Kyselyä varten haastateltiin 23.10.-5.11. välisenä aikana kaikkiaan 1429 yli 18-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä.

Lipponen ei ole huolissaan kansansuosiosta

Pääministeri Paavo Lipponen ei sano kantavansa huolta suosiostaan. Lipposen mielestä ei ole tärkeää, kuinka suosittu pääministeri on vaan merkityksellisempää on koko hallituksen ja sen politiikan kansansuosio. Lipponen puuttui asiaan päivällä suomenruotsalaisten sosiaalidemokraattien tilaisuudessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.