Mainos

Gallup: Halosella vahva suosio

Halosen ja Niinistön kannatukset näyttävät olevan samalla tasolla kuin syyskuussa tehdyssä tutkimuksessa. Vanhasen suosio näyttää hiukan laskeneen.

Presidentti Tarja Halosen suosio presidenttikisassa näyttää pysyneen vakaana. Helsingin Sanomien teettämän mielipidemittauksen mukaan sosiaalidemokraattien tuleva ehdokas pääsisi jatkokaudelle jo ensimmäisellä kierroksella, jos presidentinvaalit järjestettäisiin nyt.

Tutkimuksen mukaan Halonen saisi äänistä 58 prosenttia. Kokoomuksen tuleva ehdokas, varapääjohtaja Sauli Niinistö saisi 20 prosenttia ja keskustan ehdokas, pääministeri Matti Vanhanen 15 prosenttia.

Halosen ja Niinistön kannatukset näyttävät olevan samalla tasolla kuin syyskuussa tehdyssä tutkimuksessa. Vanhasen suosio näyttää hiukan laskeneen, vaikkakin muutos mahtuu tutkimuksen virhemarginaaliin.

Selvityksestä ilmenee myös, että Halonen saisi vähintään 70 prosentin kannatuksen, jos Niinistö tai Vanhanen asetetaan istuvaa presidenttiä vastaan toisella kierroksella. Sen sijaan Niinistö ja Vanhanen olisivat lähes tasaluvuissa, jos heidät asetettaisiin toisella kierroksella vastakkain.

Vastaajista 70 prosenttia ilmoitti olevansa täysin varma siitä, että äänestää presidentinvaaleissa.

Suomen Gallup teki tutkimusta varten 1402 puhelinhaastattelua 11.-27. lokakuuta. Tulosten virhemarginaali on enintään noin 2,5 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Vanhanen ei hermostu

Pääministeri Matti Vanhanen kommentoi lukuja keskustan presidenttiristeilyllä sunnuntaina.

- Gallupissa ei otettu huomioon eilistä, jolloin presidentinvaalikampanja alkoi. Ne ovat vanhoja lukuja, ja tämän vuoksi kampanjaa käydään, Vanhanen sanoi.

Hän lisäsi, että kannatus mitataan vaalipäivänä. Pääministeriltä kysyttiin myös, hermostuttavatko luvut häntä. Vastaus kuului: - Ei kannata pyrkiä presidentiksi, jos hermot eivät pidä joka tilanteessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.