Mainos

G77 patisti köyhiä maita yhteisrintamaan

Kehitysmaita patistetaan yhteisrintamaan teollistunutta pohjoista vastaan. Patistajina toimivat tänään Kuuban johtaja Fidel Castro ja Nigerian presidentti Olusegun Obasanjo kehitysmaiden yhteistyöryhmä G77:n kokouksen loppupuheenvuoroissaan Havannassa Kuubassa.

Omassa puheenvuorossaan Castro kuvaili sitä valtavaa köyhyyden kuilua, joka erottaa rikkaat ja köyhät kansakunnat. Castron mukaan kyseessä on "uusi rotuerottelu".

-Tämä kokous on osoittanut, että meidän tulee taistella arvokkuutemme, kulttuurimme ja maidemme tasavertaisen kohtelun puolesta kohdatessamme pohjoisia maita, Castro julisti. Järjestön puheenjohtaja Olusegun Obasanjo varoitti, että G77 on ikääntymässä:

-On todellakin aika jälleen nostattaa taisteluhenkeä. Ei ole epäilystäkään siitä, ettemmekö olisi matkalla eteenpäin, tarkoituksenamme muuttaa asioita, Obasanjo sanoi.

G77-kokouksen osanottajat hyväksyivät myös 14-sivuisen loppuasiakirjan, joka keskittyy lähinnä kehitysmaiden välisen yhteistyön kehittämiseen ja kauppasuhteiden parantamiseen pohjoisten teollisuusmaiden kanssa. G77-ryhmän 135 jäsenmaasta peräti 110 oli lähettänyt kokoukseen oman delegaation. Delegaatioista 42:ta johti joko maan presidentti tai valtionpäämies.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.