Fysiikan lait uhkaavat viedä voiton Devel Sixteenistä – 5 000 hevosvoimaa ja erikoinen muotoilu tekevät autosta lentokoneen

1:28

Dubaissa tukikohtaansa pitävä hyperautovalmistaja, tai sellaiseksi ainakin tähtäävä, on kohdannut taas uusia vastoinkäymisiä.

Pääkuvan video: Tällainen on Mersun F1-moottorilla varustettu hyperauto

Devel on kehittänyt jo vuosien ajan väitetysti yli 500 km/h:n nopeuteen yltävää Sixteen-hyperautoaan. Auton ensimmäinen konsepti esiteltiin jo vuonna 2013, minkä jälkeen autoa ja sen suorituskykyä on vilauteltu säännöllisen epäsäännöllisesti.

Sixteenin 12,3-litrainen V16-moottori on varustettu neljällä ahtimella ja sen sanotaan tuottavan yli 5 000 hevosvoimaa.

Kehitystyö on kuitenkin nyt tyssännyt ja projektin jatkuminen on vaakalaudalla.

Autoa on ollut kehittämässä italialainen Manufattura Automobili Torino (MAT), jonka kuitenkin kerrotaan vetäytyneen projektista sen jälkeen, kun Sixteenin suorituskyvystä ja aerodynamiikasta paljastui huolestuttavia tietoja.

Auton moottori on suunniteltu alun perin kiihdytysautoon, jossa sen ylikuumeneminen ei ole niin todennäköistä, koska moottoria ei ole peitetty millään tavalla. Sixteenissä moottoria ei pystytä jäähdyttämään yhtä tehokkaasti.

Auton muotoilu puolestaan hankaloittaa kaikkien renkaiden pitämistä tiessä, sillä erikoisen näköisen Sixteenin sanotaan olevan aerodynaamisesti kuin lentokoneen siipi – ja pyrkivän ilmojen teille nopeuden noustessa.

Sixteenistä on ollut tarkoitus tehdä kolme eri versiota, joista kaksi kesympää olisivat katulaillisia ja varustettu kaksoisahdetuilla V8-moottoreilla. Niissä olisi 2 000 ja 3 000 hevosvoimaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja