Frölunda-kannattajien upea ele jäi pysyvästi Marko Jantusen mieleen – ”Muistan varmaan hautaan asti"

Marko Jantusella lämpimiä muistoja Göteborgista –"Muistan varmasti hautaan asti" 2:33
Videolla Marko Jantunen muistelee aikojaan Ruotsin pääsarjassa.

Marko Jantusen peliura oli värikäs ja menestyksekäs. SM-liigan lisäksi Jantunen pelasi pitkään länsinaapurissa Ruotsin pääsarjassa, mistä Jantuselle jäi vain hyviä muistoja. Yksi tapaus on kuitenkin jäänyt erityisesti mieleen. Frölundan paitaan Pohjois-Amerikasta vuonna 1996 palannut Jantunen sai faneilta ikimuistoisen vastaanoton.

– Paluu NHL:stä Göteborgiin ja ensimmäinen ottelu jouluna vielä Djurgårdenia vastaan. Jäähalli palkitsi minut viiden minuutin standing ovationilla. Silloin tuli se molemminpuolinen lämmin tunneside. Muistan sen varmaan hautaan asti, Jantunen hehkuttaa.

Jantunen pelasi Frölundassa vuosina 1994-1999. Taitava suomalaishyökkääjä kävi välissä kokeilemassa siipiään Pohjois-Amerikassa, mutta palasi jo saman kauden aikana takaisin Ruotsiin.

Jantunen jäi useampaan otteeseen peliurallaan nuolemaan näppejään finaaleissa. Jantunen on saalistanut urallaan peräti neljä hopeaa Ruotsissa ja yhden SM-hopean. Uran kirkkain palkinto tuli kuitenkin vuonna 2002, kun Jantunen voitti Ruotsin mestaruuden Färjestadin paidassa. Jantusen panos mestaruusvuonna oli äärimmäisen vahva.

– Joukkueurheilussa on loppujen lopuksi kyse voittamisesta ja niissä h-hetkissä elämisestä. Kuinka paljon saat niissä hetkissä, kun eniten merkitsee, itsestäsi ulos joukkueen eteen. Tästä on kysymys, Jantunen painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat