Mainos

Marko Jantunen seurasi läheltä CHL-mestari Frölundan dynastian käynnistymistä – ”Siitä se rakennus alkoi”

2:05
Marko Jantunen kertoo Frölundan dynastian syntymisestä.

CHL:n mestaruuteen jo kolmannen kerran neljän vuoden sijaan yltänyt Frölunda on noussut hiljalleen eurooppalaiseksi jääkiekkodynastiaksi. Entinen huippukiekkoilija Marko Jantunen pääsi seuraamaan dynastian alkua peliuransa aikana.

Jantunen pelasi Frölundassa vuosina 1994-1999, jolloin ruotsalainen joukkue ei ollut vielä suurseuran asemassa. Vuonna 1995 seura alkoi kuitenkin tosissaan keskittyä toimintansa kehittämiseen.

Lasse Falk palkattiin, joka oli voittanut Djurgårdenissa kolme mestaruutta. Siitä se rakennus pikkuhiljaa alkoi. Tuli Petteri Nummelin ja kakun päälle Christian Ruuttu, joka oli huippupelaaja. Se oli huippuvuosi. Pelasimme finaaleissa sinä vuonna. Pelasimme täydelle jäähallille koko vuoden ajan, Jantunen hehkuttaa.

Hiljalleen Frölunda nosti päätään ruotsalaisessa kiekkoilussa. Göteborgissa majaansa pitävä seura nousi lopulta määrätietoisen työn kautta Ruotsin kestomenestyjäksi.

Oikeat ratkaisut ja oikeanlainen panostus ovat vieneet ruotsalaisseuran myös aivan Euroopan kirkaimmalle huipulle. Jantusen mukaan menestyksen taustalla on yksi erittäin tärkeä seikka.

– Frölunda alkoi panostaa omaan junioritoimintaansa. Se mylly alkoi tuottamaan pelaajia, ja siellä alkoi olla huippuvalmennusta, mikä on eskaloitunut myöhemmin, Jantunen summaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja