SM-liigassa hurmannut tshekkitähti haluaisi palata Suomeen – Kai Suikkaselle ja Karri Kivelle lämmintä ylistystä

Radek Smolenak johdattaa Mountfieldin CHL-finaaliin – Suomen-vuosista lämpimät kiitokset Kai Suikkaselle ja Karri Kivelle 2:17
Radek Smolenak johdattaa Mountfieldin CHL-finaaliin – Suomen-vuosista lämpimät kiitokset Kai Suikkaselle ja Karri Kivelle.

Tshekkihyökkääjä Radek Smolenakille jäi hyvin lämpimät muistot vuosistaan SM-liigassa. Tänään hän pyrkii johdattamaan kotimaansa Mountfield HK:n jääkiekon CHL:n mestariksi. 

MAINOS

CHL-finaali C Morella tiistaina!

Mountfield HK–Frölunda klo 19.40 C More Sport 1:llä ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​. Studio käynnistyy klo 19.00!

Smolenak, 33, ei ole ammattilaisurallaan viihtynyt pitkään paikallaan. Nyt hän pelaa kolmatta kauttaan Mountfieldissa, mutta vuonna 2006 käynnistynyt aikuisura on pitänyt sisällään peräti 20 seuraa. 

Paljon muuttolaatikoiden pakkaamista sisältäneen uran lämpimimmät muistot ovat Suomesta. 

– Kun tulin takaisin Eurooppaan Pohjois-Amerikasta (kaudelle 2010-2011), pelasin vuoden Tshekeissä. Olin nuori ja ylimielinen ja luulin, että kaikki on minulle helppoa. Sain opetuksen, läimäyksen kasvoille, Smolenak aloittaa MTV Urheilun haastattelussa. 

– Sitten sain tilaisuuden mennä Ässiin, enkä koskaan unohda GM:ää (Mika Toivola) ja (päävalmentaja) Karri Kiveä, jotka antoivat minulle mahdollisuuden pelata SM-liigassa. Kaikki ei kuitenkaan sujunut parhaalla mahdollisella tavalla Porissa, ja tiedän nyt, että se oli minun virheeni. 

Tämän jälkeen koitti Smolenakin omien sanojen mukaan "uran suurin mahdollisuus". 

– Sain sopimuksen Pelicansiin. Tuntuu, että kuuluin sinne, sillä olen viettänyt siellä urani parhaat ajat kaukalossa ja sen ulkopuolella. Pelicans tuntui kuin perheseuralta. (Päävalmentaja) Kai Suikkanen antoi minulle tukea ja luotti minuun. Pelicans on urani lempiseura, sillä siellä minua kohdeltiin todella hienosti.

Kausi päättyi Pelicansin yllätyshopeaan, ja Smolenak jatkoi Lahdessa. Myöhemmin hän päätyi KHL:n ja SHL:n kautta Turkuun. 

– Pelasin "Kaitsun" alaisuudessa TPS:ssä ja meillä oli hieno joukkue, mutta jostain syystä emme saaneet hommaa toimimaan.

Smolenak kiittelee vuolaasti suomalaisia kiekkoihmisiä, ja puhuu halustaan palata SM-liigaan. 

– Pidän edelleen yhteyttä varsinkin Pelicansin väen kanssa. En voi sanoa, että paluu olisi unelmani, mutta olisi todella mukavaa palata ja näyttää perheelleni, missä "isi pelasi aiemmin". Nyt teen töitä täällä, mutta jos pysyn terveenä ja joku suomalaisseura haluaa minut, se olisi hienoa, hyökkääjä summaa.  

Lue myös:

    Uusimmat