Esa Tikkanen palasi 20 vuotta sitten SM-liigaan kohun saattelemana, miksi NHL:ssä meritoitunut tähti valitsi Jokerit? – "Ei ole mitään takinkääntöä"

Esa Tikkanen palasi NHL:stä Suomeen – miksi valitsi Jokerit, eikä HIFK:ta? 1:53
Videolla Esa Tikkanen selvensi Jokerit-siirtonsa syitä Tulosruudulle 20 vuotta sitten.

Esa Tikkanen saapui kaudeksi 1999-2000 kohun saattelemana NHL:stä takaisin kotimaiseen SM-liigaan. Kaikkien yllätykseksi Jokerit HIFK:n sijaan valinnut Tikkanen avasi päätöksensä syitä Tulosruudulle 20 vuotta sitten.

Viisi Stanley Cup -mestaruutta ja 877 ottelua NHL:ssä. Tikkasen kovat meriitit rapakon takana puhuivat puolestaan, joten suomalaistähden paluu SM-liigaan herätti syystäkin suurta huomiota. Paluuta suuremmaksi uutiseksi nousi kuitenkin Tikkasen seuravalinta, kun hän valitsi Jokerit, eikä HIFK:ta, jonka riveissä hän esiintyi neljällä kaudella.

– Se oli vaimoni, mun, isäni ja äitini ratkaisu, että jos jossain pelaan, se on Jokerit. Ei ole mitään HIFK:ta, eikä HIFK-faneja vastaan. Ei ole mitään takinkääntöä. Tämä oli neljän ihmisen ratkaisu, Tikkanen selosti Tulosruudulle 20 vuotta sitten.

Tikkasen visiitti Jokereissa jäi lopulta vain yhden kauden mittaiseksi. Tikkanen keräsi runkosarjassa 43 ottelussa 23 tehopistettä. Pudotuspeleissä Tikkasen Jokerit eteni aina SM-hopealle asti.

Lue myös:

    Uusimmat