Mainos

Fritz Jakobssonin juhlanäyttely Vaasassa

Nandor Mikolan museossa Vaasassa avataan huomennaa taiteilija Fritz Jakobssonin 60-vuotisjuhlanäyttely Sisäinen ja ulkoinen. Vuoden loppuun asti avoinna oleva näyttely sisältää 70 öljymaalausta ja etsausta kymmenen viime vuoden ajalta. Joukossa on muutama muotokuva ja henkilötutkielma, mutta näyttelyn pääpaino on mielensisäisissä kuvissa.

-Mielensisäisten kuvien maalaaminen on vastapaino "insinööritaitoa" vaativalle muotokuvamaalaukselle, luonnehtii Jakobsson.

Suomalaisten ja pohjalaisten merkkihenkilöiden lisäksi Jakobsson on maalannut muun muassa Ruotsin kuningattaren Silvian muotokuvan. Mielikuvatöissään Jakobsson kertoo hakevansa symboleja suomalaiselle identiteetille. Maalauksissa kesäisellä taivaalla leijailevat pianot ja pöydät kannattelevat surrealistisesti sävyttyneitä suomalaisia maisemia ja perinteisiä pihapiirejä.

Jakobsson kunnostaa parhaillaan omaa "elämyskeskusta" Vaasan vanhalle kasarmialueelle. Näyttelytilojen lisäksi kasarmin entiseen koulutusrakennukseen tulee elokuvateatteri ja konserttisali. Tilojen on määrä olla valmiina elokuussa 2004.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.