Fozia, 29, kuoli koronavirukseen kuusi päivää synnytyksen jälkeen – ehti nähdä vauvansa vain kuvissa

Poikkeustilanne aiheuttaa poikkeusrajoituksia synnytysosastoilla 7:55
Koronavirus aiheuttaa poikkeusrajoituksia synnytyosastoilla Suomessa.

Koronavirustartunnan saanut nainen joutui tehohoitoon kuusi päivää synnytyksen jälkeen, kertoo muun muassa 7 News -sivusto.

29-vuotias brittiläinen Fozia Hanif kuoli 8. huhtikuuta, kuusi päivää sen jälkeen, kun hän oli synnyttänyt poikansa. Fozialla oli aiemmin todettu koronavirus.

Koronavirustartunta raskausaikana

Sukulaisten mukaan Fozia kävi säännöllisesti tarkastuksissa raskausaikana. Kun hänelle nousi kuume, hänet testattiin. Aviomies Wajid Ali kertoi ITV News -sivustolle, että Fozia otettiin sairaalahoitoon odottamaan tulosta.

Kun tulos tuli takaisin positiivisena, lääkärit sanoivat, että Fozian tauti oli lievä ja että hän voisi mennä kotiin. 

– Neljän päivän kuluttua hänellä oli hengitysvaikeuksia, ja soitimme ambulanssin, Wajid kertoi.

Synnytti 31. raskausviikolla

Ensihoitajat tutkivat Fozian vointia. Kaikki näytti olevan kunnossa. Fozian sisko Sophia kertoo, että nainen vietiin silti sairaalaan vauvan takia.

– Taisi olla hänen toinen päivänsä sairaalassa, kun lapsi syntyi.

Vauva syntyi 31. raskausviikolla keisarinleikkauksella, 2. huhtikuuta.

Hoitoon teho-osastolle

Synnytyksen jälkeen Fozia jäi toipumaan sairaalaan. Hänen vointinsa kuitenkin huononi, ja hänet siirrettiin teho-osastolle. Siellä hänet laitettiin hengityskoneeseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Fozian aviomiehelle soitettiin muutama päivä sen jälkeen, kun Fozia oli viety tehohoitoon. Hänelle kerrottiin, että Fozian vointi oli huonontunut. Naiselle oli kehittynyt veritulppa, ja hän oli koomassa.

Siskon mukaan heille sanottiin yhdessä vaiheessa, että Fozian vointi olisi paranemaan päin. Tuon paremman jakson aikana Fozia oli yhteydessä sukulaisiinsa puhelimitse. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Aviomies ja isä saivat tulla katsomaan Foziaa, kunhan heillä oli yllään suojavarusteet. Lopulta hengityskone kytkettiin pois päältä 8. huhtikuuta. Koko perhe on murtunut menetyksestä.

Sophian mukaan Fozian kuolema tuli täysin yllättäen. Fozia ehti nähdä lapsensa vain valokuvissa, joita aviomies oli lähettänyt ja hoitajat tulostaneet hänelle.

– Hän oli pyytänyt ruokaa ja kysellyt vauvasta. Hän kyseli perheestä ja yhtäkkiä… Se oli shokki meille kaikille.

Lue myös:

    Uusimmat