Foxconn-ryhmä aikoo ostaa Belkinin 866 miljoonalla dollarilla – mukana kaupassa myös Wemo, Linksys ja suomalaisen Uponorin yhteisyritys Phyn

Maailman suurimpana elektroniikkavalmistajana tunnettu, useiden eri merkkien laitteita alihankintana kokoonpaneva Foxconn-ryhmä laajentaa omaa liiketoimintaansa ostamalla Belkinin.

Foxconn-ryhmän emoyhtiön, viralliselta nimeltään Hon Hai Precision Industryn tytäryhtiö Foxconn Interconnect Technology on kertonut sopineensa Belkinin ostamisesta 866 miljoonalla dollarilla. Kauppahinta maksetaan rahana.

Belkin tunnetaan useista erilaisista tietokoneiden ja mobiililaitteiden lisävarusteistaan sekä muista laitteistaan. Foxconn näkee Belkinin oston erityisesti väylänä päästä mukaan älykoteihin liittyvään liiketoimintaan tulevaisuudessa. Belkinin älykotilaitteiden brändi on Wemo. Lisäksi Belkin omistaa, ja Foxconnille kaupassa siirtyy, myös verkkoreititinvalmistaja Linksys.

Nyt julkistetulla yrityskaupalla on kytkös myös Suomeen, sillä Belkinillä on Phyn-yhteisyritys suomalaisen Uponorin kanssa. Phynin ensimmäinen aiemmin tänä vuonna esitelty tuote on vesivahingoista varoittava monitorointilaite.

Belkin jatkaa toimintaansa Foxconn Interconnect Technologyn alla tytäryhtiönä, ja sen perustaja Chet Pipkin jatkaa toimitusjohtajan tehtävissä. ”Näemme merkittäviä synergioita FITin kanssa, mukaan lukien sen maailmanluokan valmistusosaamisen hyödyntäminen Belkinin toiminnan tehokkuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi”, kommentoi Belkinin toimitusjohtaja Pipkin.

Foxconnille Belkinin yritysosto on jälleen yksi askel omien brändien liiketoiminnan kasvattamisessa sekä laajentumisesta pelkästä kokoonpanoa muille tekevästä alihankkijasta monipuolisemmaksi toimijaksi.

Foxconnin Belkin-yritysosto tarvitsee hyväksynnän vielä Yhdysvaltojen ulkomaisia investointeja valvovalta komitealta. Hyväksynnän saaminen ei ole läpihuutojuttu, sillä suhtautuminen ulkomaisiin yritysostoihin Yhdysvalloissa on viilentynyt selkeästi viime aikoina. Komitea ja presidentti Donald Trump estivät hiljattain muun muassa Broadcomin suunnitelman ostaa Qualcomm lähes 120 miljardilla dollarilla.

Foxconnia Belkin-kaupan läpiviemisessä saattaa kuitenkin avittaa sen merkittävä panostus yhdysvaltalaiseen valmistukseen. Se on avaamassa lähivuosina suuren mittaluokan LCD-näyttötehtaan Wisconsinissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja