Mainos

Fortumin jalostamon öljyvuodosta syytteitä

Syyttäjä on päättänyt syyttää Fortum Oilia ja sen Naantalin jalostamon neljää työntekijää ympäristön turmelemisesta. Syyte perustuu joulukuussa vuonna 2001 sattuneeseen öljyvahinkoon.

Turun kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteitä öljyvuodosta, joka sattui Fortum Oil and Gas Oy:n Naantalin jalostamolla vuonna 2001. Yksi jalostamon työntekijöistä sai syytteen törkeästä ympäristön turmelemisesta. Kyse on työhön kuuluvan huolellisuusvelvoitteen rikkomisesta.

Kolme työntekijää on syytteessä tuottamuksellisesta ympäristön turmelemisesta. Heidän syytteissään on kyse säiliönsiirron turvallisen järjestämisen laiminlyönnistä. Lisäksi syyttäjä vaatii yhteisösakkoa Fortum Oil and Gas Oy:lle (nykyään Fortum Oil Oy). Syyttäjä ei halua vielä arvioida mahdollista korvaussummaa.

Syyttäjän mielestä yritys ei ole noudattanut vaadittavaa huolellisuutta ja varovaisuutta rikoksen ehkäisemiseksi. Kaikki epäillyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Fortumin Naantalin erikoistuotejalostamolta vuosi öljyä maahan ja mereen. Onnettomuus tapahtui joulukuussa 2001 hylkyöljyn säiliötä siirrettäessä.

Öljyä ajautui saarten rannoille, muun muassa Ruissalon rantoja tahriintui. Öljyvahinkoja torjuttiin toukokuuhun 2002 saakka. Esitutkinnan perusteella ekosysteemille ei aiheutunut pysyviä vahinkoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.