Formulasirkus: Pelkääkö Pierre Gasly Helmut Markoa?

Formulasirkus-ohjelman Racebook-haastattelussa on tänä viikonloppuna vuorossa Toro Rosson nuori ranskalaisajaja Pierre Gasly.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Gasly, 22, debytoi Formula ykkösissä viime syksynä. Kilvanajon hän aloitti lähipiirin innoittamana jo hyvin nuorena.

– Isoisäni ja isoäitini ajoivat ja voittivat karting-mestaruuden. Myös isäni ja veljeni ajoivat. Ajoin itse kartingia ja kuusivuotiaana, Gasly paljastaa.

Gaslylla on tuttuja esikuvia.

– Kun nuorempana katsoi F1-kisoja, voitti Schumacher joka viikonloppu. Sanoin vanhemmilleni, että haluan olla kuin tämä kaveri. Senna on yksi esikuvistani. Prost on F1:n todellinen legenda. Jules Bianchi antoi ranskalaisajajana minulle aina hienoa esimerkkiä.

Jos Gasly ei ajaisi Formula ykkösissä, mitä hän tekisi?

– Toimisin varmasti urheilun parissa, koska rakastan urheilua paljon. Pelasin aiemmin tosissanikin jalkapalloa ja nuorempana piti lopulta valita kartingin ja jalkapallon välillä. Varmaankin tein oikean ratkaisun, Gasly naurahtaa.

Gasly kertoo myös tavoitteistaan. Hänellä on tavoitteita muuallakin kuin F1-sarjassa.

– Ykköstavoitteeni on Formula ykkösten maailmanmestaruus. Toinen tavoite olisi maraton, jonka olen aina halunnut juosta. Vuoden loppuun mennessä haluaisin oppia myös puhumaan italiaa.

Red Bullin kanssa Gasly on tehnyt yhteistyötä jo pidemmän aikaa. Hän kiistää, että pelkäisi Red Bullin vahvaa personaa, moottoriurheilujohtajaa Helmut Markoa.

– En tietenkään. Miksi minun pitäisi pelätä häntä. Hän ei ole niinkään pomoni vaan enemmänkin managerini. Hän on sellainen kuin on. Joskus hän on vaativa, mutta sehän vain kuuluu asiaan. Hän haluaa minun vain pärjäävän, kuten itsekin haluan ja meillä on yhteinen tavoite.

Gasly on tällä kaudella ajanut kahdesti pisteille oltuaan Bahrainissa neljäs ja Monacossa seitsemäs. Hän jatkanee Toro Rossolla ensi kaudellakin, sillä Red Bullin ykköstalli jatkaa yhteistyötä Daniel Ricciardon ja Max Verstappenin kanssa.



Lue myös:

    Uusimmat