18-vuotias formulalupaus palasi kauhukolarin maisemiin – kertoo muistaneensa kaiken tapahtuneesta: "Uskon, että sen katsominen auttaa minua"

18-vuotias F3-luokan kuljettaja Sophia Flörsch ajoi karmivan kolarin viime kauden Macaon kisassa. Saksalainen palasi nyt vuoden takaisen onnettomuuden maisemiin, kun hän on jälleen kisaamassa radalla.

Flörsch ja hänen autonsa lensivät ilman halki päin radan ulkopuolella ollutta kuvaajien aitiota. Hänet vietiin heti sairaalaan ja hän kävi läpi 11 tuntia kestäneen leikkauksen, jolla korjattiin hänen selkärankaansa. Flörsch teki paluun auton rattiin 105 päivää myöhemmin. 

– Muistan, että lensin ilmassa. Muistan kaiken. Jarrutin, käteni lensivät irti ratista ja törmäsin seinään. Pyörähdin ympäri ja olin lopulta takaperin. Yhtäkkiä olin ilmassa ja osuin aitaukseen, Flörsch kertoo South China Morning Postille.

– Kolari oli kauhea. Olen nähnyt sen monta kertaa. Kaikki on nyt kunnossa ja uskon todella, että sen katsominen auttaa minua. Laji ei ole kaikista turvallisin, mutta olen yhä elossa, Flörsch jatkaa.

F3-luokan MM-sarjasta olevan Macaon GP:n paalupaikalle ajoi Viron Jüri Vips. HWA Racelabin auto ajava Flörsch starttaa kisaan ruudusta 21.

Lue myös:

    Uusimmat