F1 julkaisi uskomattoman kuvaparin Ferrari-tulokkaan autosta

F2-kuljettaja Oliver Bearmanin viikonloppu Saudi-Arabiassa sai yllätyskäänteen perjantaina, ja hän pääsi totuttelemaan Jeddan huippunopealla radalla paitsi täysin uudenlaiseen vauhtiin myös täysin uudenlaiseen rasitukseen.

Ferrarin F1-talli ilmoitti Bearmanille kaksi ja puoli tuntia ennen perjantain kolmansia vapaita harjoituksia, että hän tuuraisi siitä eteenpäin umpilisäkkeen tulehduksen vuoksi sairaalaan joutunutta Carlos Sainzia.

18 vuoden ja 10 kuukauden ikäisestä englantilaisesta tuli Ferrarin kaikkien aikojen nuorin ja koko F1-sarjan kaikkien aikojen kolmanneksi nuorin kuljettaja.

Aika-ajoissa Bearman karsiutui täpärästi kärkikymmeniköstä, mutta itse kisassa hän nousi neljä pykälää ylöspäin ja ajoi ruutulipulle komeasti seitsemäntenä. F1-debyytti tuotti paitsi kuusi MM-pistettä myös hyvin kouriintuntuvan ymmärryksen siitä, minkälaisia vaatimuksia kuninkuusluokassa ajaminen kuljettajille asettaa.

Lewis (Hamilton) joutui käytännössä vetämään minut ulos autosta, koska minulla oli vaikeaa, Bearman sanoi Motorsportin mukaan.

– Se oli todella fyysistä. Tällaisessa kilpailussa, radalla, jossa rengaskuluma on koko kauden alhaisimpia ja sivuttaissuuntaiset g-voimat koko kauden voimakkaimpia, tulee ajaneeksi melkeinpä 50 aika-ajokierrosta.

F1 julkaisi tähän liittyen uskomattoman kuvaparin Bearmanin auton sisäkamerasta. Ensimmäinen kuva on otettu ennen kisaa, toinen sen jälkeen. Kisan jälkeen otetusta kuvasta on nähtävissä, että Bearmanin pää on heilunut ohjaamossa niin paljon, että kuljettajan turvaksi asennettava pääntuki on painunut Bearmanin vasemmalta puolelta lommoille.

Lue myös:

    Uusimmat