Fordin mukaan enemmistö autoilijoista jää kaipaamaan polttoaineen tuoksua – esitteli hämmentävän ratkaisun ongelmaan, jota emme ole osanneet edes ajatella

Fordin mukaan sähköautoilijat saattavat kaivata ajokkeihinsa perinteistä bensiinin tuoksua. Se leikittelee ajatuksella bensiiniltä ja auton muilta aromeilta tuoksahtavasta hajuvedestä.

Amerikkalainen autojätti Ford on selvittänyt, miten autoilijat suhtautuvat sähköautojen hajuttomuuteen. Siis kirjaimellisesti siihen, että ne eivät haise polttoaineelta.

Selvitykseen osallistuneista peräti joka viides kertoi jäävänsä ehdottomasti kaipaamaan bensiinin katkua vaihtaessaan polttomoottoriautonsa sähköautoon. Peräti seitsemän kymmenestä vastaajasta sanoi jäävänsä kaipaamaan sitä ainakin jonkin verran.

Bensan haju – tai siis tässä tapauksessa tuoksu – koettiin yhtä miellyttäväksi kuin uuden kirjan tuoksu ja jopa miellyttävämmäksi kuin juustojen tai viinien aromit.

Mach Eau -hajuvesi vetoaa bensiinin ystäviin

Ford esitteli viime viikolla järjestetyssä Goodwood Festival of Speed -moottorikarnevaalissa ratkaisun, joka on tietenkin bensiinistä inspiraationsa ottava hajuvesi. Sen nimi, Mach Eau, on Mustang Mach-E -sähköauton suuntaan nyökkäävä sanaleikki.

Hajusteen takana ovat kovan luokan ammattilaiset, joten kyse ei ole pelkästä vitsistä. Sitä on ollut kehittämässä muun muassa Pia Long, joka on luonut tuoksuja alan tunnetuimmille brändeille.

Long tarkasteli Mach Eauta luodessaan kaikkia autoon liittyviä tuoksuja aina sisustuksesta ja renkaiden kumista lähtien, ja lopputulos onkin ilmeisesti vähän hienostuneempi kuin mitä ihan pelkkä bensiinin tuoksu olisi. Siinä luvataan olevan asiaankuuluvasti myös savuisia elementtejä.

Hajusteessa tuoksahtava "eläimellisyys" on Fordin mukaan tarkoituksellista, sillä ovathan mustangit villihevosia. Sen, mitä eläimellisyys tässä yhteydessä voi tarkoittaa, jätämme lukijan harkintaan.

Mach Eau -hajuvesi ei näillä näkymin ole kuitenkaan tulossa yleiseen myyntiin. Toki, jos osoittautuu, että sille on kysyntää, niin ovat autovalmistajat tehneet vuosien saatossa oudompiakin juttuja...

Lähde: Ford

Lue myös:

    Uusimmat