Hyundai myöntää, että sen uusi katumaasturi haisee todella pahalle

Hyundai Palisade on korealaisvalmistajan lippulaivamalli Yhdysvalloissa 5:58
Hyundai Palisade on korealaisvalmistajan lippulaivamalli Yhdysvalloissa.

Hyundai Palisade -katumaasturin ostajat ovat päässeet tutustumaan vähän toisenlaiseen uuden auton tuoksuun. Autoa ei myydä Suomessa.

Korealaisvalmistaja Hyundailla on käsissään astetta kinkkisempi ongelma. Sen jenkkimarkkinoille suunnatusta vuosimallin 2020 Palisade-katumaasturista on nimittäin paljastunut kummallinen hajuhaitta.

Erityisen ikäväksi tilanteen tekee se, ettei ainakaan vielä toistaiseksi tiedetä, mistä ällöttävät tuoksut ovat peräisin. Ongelma saattaa liittyä auton istuimissa käytettyihin materiaaleihin, sillä hajuhaittoja ovat havainneet vain nahkapenkeillä varustettujen autojen omistajat.

Ongelma nousi laajempaan tietoisuuteen sen jälkeen, kun yhdysvaltalainen autojulkaisu Cars.com kiinnitti huomiota heillä koeajossa olleen Palisaden erikoiseen hajuun. Selviteltyään asiaa enemmän, kävi ilmi, että uuden Palisaden omistajat ovat keskustelleet asiasta internetin keskustelupalstoilla jo kuukausia.

Odööri ei häviä

Hajua on kuvailtu lukuisin eri tavoin, mutta yhteistä niille kaikille on se, ettei mikään niistä ole erityisen miellyttävä. Löyhkän on sanottu muistuttavan hikisiä sukkia, vanhaksi menneitä sipulirenkaita tai valkosipulilla höystettyä henkäystä.

Omistajien mukaan haju on ilmaantunut muutaman sadan kilometrin ajon jälkeen, yleensä kuitenkin ensimmäisten viikkojen aikana. Epämiellyttävä tuoksu ei ole myöskään hävinnyt itsestään, vaan se häiritsee jopa vuoden ikäisten autojen omistajia.

Hyundailta kerrottiin The Drive -julkaisulle, että ongelma on tiedossa, mutta syytä ei ole vielä onnistuttu paikallistamaan. Haisevat autot tullaan laittamaan kuntoon, kunhan ongelman aiheuttaja on selvillä.

Lue myös:

    Uusimmat