Ford supistaa 35 000 työpaikkaa

Yhdysvaltalainen autojätti Ford on tänään ilmoittanut vähentävänsä maailmanlaajuisesti 35 000 työpaikkaa ja sulkevansa kolme kokoonpanolinjaa Pohjois-Amerikassa.

Fordin toimenpiteet ovat osa tervehdyttämistoimia, joilla yhtiö pyrkii palauttamaan kannattavuutensa. Toimitusjohtaja Nick Scheelen mukaan yhtiö sulkee Edisonissa, Hazelwoodissa ja Oakvillessa olevat kokoonpanolinjat. Ne tuottavat puolilavakuorma-autoja ja maastoajoneuvoja. Lisäksi Ford sulkee kaksi autonosatehdasta ja uudistaa 11 muuta tuotantolaitosta.

Leikkaukset supistavat Fordin Pohjois-Amerikan tuotantokapasiteetin 5,7 miljoonasta ajoneuvosta 4,8 miljoonaan ajoneuvoon. Samalla tuotantovalikoimasta poistuvat Ford Escort, Mercury Cougar, Mercury Villager ja Lincoln Continental.

Ford tekee rakennejärjestelyistä kertaluontoisen 4,1 miljardin dollarin suuruisen tappiokirjauksen viime vuoden viimeiseltä neljännekseltä. Fordin on määrä julkistaa tilinpäätöksensä tammikuun aikana. Sen on ennakoitu tekevän ensimmäisen tappiollisen tuloksen kymmeneen vuoteen.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat