Ford lopettaa suomalaisten suosiman perheauton valmistuksen – syyn varmaan arvaatkin

Ford esitteli uuden Mondeon 3:20
Ford Mondeo sai vuonna 2019 hybridivoimalinjan.

Ford Mondeon valmistuksen päättymisestä on huhuttu jo pitkään, mutta torstai-iltapäivänä Suomen aikaa asialle saatiin virallinen vahvistus.

Ford lopettaa Mondeon valmistuksen, eikä suunnittele esittelevänsä korvaavaa mallia. Auton tuotanto Espanjan Valenciassa päättyy ensi vuoden maaliskuussa.

Päätöksen taustalla on kuluttajien kasvava kiinnostus katumaastureita kohtaan. Fordin mukaan Mondeon segmentin autojen myynti on romahtanut 80 prosentilla vuodesta 2000.

Mondeo oli viime vuonna luokkansa neljänneksi myydyin auto Euroopassa. Edelle ylsivät Volkswagen Passat, Skoda Superb ja Peugeot 508.

Etenkin vuosituhannen alussa Mondeo oli suosionsa huipulla ja erittäin suosittu näky Suomenkin teillä. Se oli ja on edelleen laajasti myös poliisin käytössä.

Fordista sähköautovalmistaja Euroopassa

Vuonna 1993 Euroopassa lanseerattua Mondeota on myyty vuosien varrella noin 5 miljoonaa kappaletta.

Ford ilmoitti muutamia viikkoja sitten myyvänsä Euroopassa vain täyssähköautoja vuodesta 2030 eteenpäin, joten jäähyväisiä lienee luvassa lähivuosinakin. Kaikista sen Euroopassa myymistä autoista tulee tarjolle ladattava malli vuoteen 2026 mennessä.

Valencian-tehtaalla valmistetaan Mondeon tuotannon päättymisen jälkeen Kuga-katumaasturia sekä Galaxy- ja S-Max-tila-autoja.

Lue myös:

    Uusimmat