Mainos

Föhntuuli tuo aurinkoa ja lauhaa – sunnuntaina kylmenee

Vaihteleva sää jatkuu. Lumisateita kulkee ajoittain Suomen yli. Föhntuuli tuo puolestaan lauhaa, aurinkoista ja tuulista säätä.

Loppuviikon aikana sää sekä lämpenee että kylmenee.

Torstai-iltana ja perjantain vastaisena yönä lumisateita kulkee Suomen yli itään. Aamulla sateita tulee vielä etenkin etelässä ja idässä.

Perjantaipäivä on jo laajalti poutainen, itärajalla tulee vielä jokunen lumikuuro. Etelässä lämpötila kohoaa plusasteille, mutta pohjoisessa on edelleen pakkasta. Sää on laajalti aurinkoista.

– Kuivempaa ilmaa virtaa lännestä Suomeen. Föhnilmiö lämmittää ilman etenkin lännessä selvästi plussan puolelle, sanoo MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Lauantain vastaisena yönä sadealue liikkuu Lapin yli itään. Lauantaina päivällä suurimmassa osassa maata on jälleen poutaa, lännessä myös aurinkoista. Lauantain päivälämpötilat ovat Lapissa hieman pakkasella, mutta tuuli lisää pakkasen purevuutta. Maan eteläosassa on edelleen hieman suojaa.

Sunnuntaiksi tuulet kääntyvät puhaltamaan pohjoisesta ja tuovat koko maahan kylmää ilmaa. Etelässä pakkasta on vajaat viisi astetta ja pohjoisessa kymmenkunta astetta. Sää on etenkin pohjoisessa aurinkoista, mutta etelässä tulee paikoin lumikuuroja.

– Navakka pohjoistuuli lisää pakkasen purevuutta koko maassa, tuntureilla tuuli voi olla ajoittain kovaa, toteaa Salojärvi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta loppuviikon ennuste koko maahan ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet sekä tietoja föhntuulesta.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.