Floridassa siivotaan myrskyn jälkiä

Hirmumyrsky Irene on aiheuttanut laajamittaista tuhoa Floridassa. Etelä-Floridassa oli yhä tänään noin 750 000 taloutta ilman sähköä, kaatuneita puita oli kaikkialla ja tulvavesi oli turmellut taloja laajoilla alueilla.

Vettä satoi paikoin jopa 46 senttimetriä. Myrsky osui erittäin tiheään asutuille alueille Floridan etelärannikolla, sillä sen reitillä olivat mm. Miami, Fort Lauderdale ja West Palm Beach. Tänään alueen lentoliikenne palasi jotakuinkin normaaliksi, kun Miamin ja Fort Lauderdalen kansainväliset lentokentät saatiin avattua.

Hirmumyrsky Irenen on laskettu aiheuttaneen jo ainakin 13 kuolemantapausta. Neljä ihmistä hukkui Bahamalla, ja neljän pelätään kuolleen Kuubassa. Floridassa menehtyi eilen viisi ihmistä katkeneen sähköjohdon aiheuttamaan sähköiskuun.

Viranomaiset ovatkin kehottaneet ihmisiä erityiseen varovaisuuteen, sillä katkenneita sähköjohtoja viruu edelleen veden peittämillä kaduilla.

Myrsky jatkoi tänään matkaansa pohjoiseen rannikkoa pitkin. Sen uskottiin osuvan huomenna Pohjois-Carolinaan, mahdollisesti samoille alueille, jotka ovat yhä toipumassa syyskuussa laajoja tuhoja aiheuttaneesta hirmumyrsky Floydista.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat